Puan vermedi·104 syf.····Okunma: 18 Haziran 2025 12:55 ÖNEMSİZ BİR KADIN - OSCAR WILDE
“Bir kadın ve bir erkeğin alışılageldik hikâyesi; alışılageldiği gibi, hep yaşandığı gibi olan. Sonu da aynı sıradan son. Kadın acı çeker, erkek özgür kalır.”
Geçmişte hamile bir kadını, kadının tüm evlilik ısrarlarına rağmen terk eden bir adam yıllar sonra ortaya çıkıyor.
Lady Hunstanton’un kır evine davet ettiği misafirler ve onlar arasında gelişen olaylar kitabın genelini oluşturuyor.
Tiyatro eseri olduğu için okuması çok kolay oldu önce bunu söylemek istiyorum kitapla ilgili. Bunun yanında kadının toplumdaki yeri, kadından beklenen şeyler, ahlaki değerler, cinsiyet rolleri gibi konular da tartışılıyor kitapta. Bu açıdan çok beğendim.
Her zaman her koşulda kadın suçludur ve kadın bedel öder, erkek ise hiçbir şey kaybetmeyerek hayatına kaldığı yerden devam eder. Kadın damgalanır hep, neden? Erkeğin hiç mi suçu yoktur? Erkeğin adı neden hiç çıkmaz da kadının adı hep konuşulur? Dört perdelik bu tiyatro eserini hiç sıkılmadan kısa bir sürede okudum ve bitirdim. Çok sevdim. Sizlere de okumanızı tavsiye ediyorum.