·320 syf.····Okunma: 12 Temmuz 2025 17:51 #vahşiaşk #wilderlove
Herkese merhaba Yaz ayları için kapağında aşırı tatlı bir illüstrasyon olan bu kitabı seçtim ancak emin olun düşündüğünüz gibi tatlı bir aşk hikayesi değil oldukça acı, travmatik ve tetikleyici unsurlar barındıran bir hikaye okudum. Ve fark ettim ki bu tarz kitaplar tam benim tarzım. Normalde Romance okuru değilim. Ancak bu kitapta gerek duyguları okura verebilmesi gerek ortam ve tema oluşturma mükemmeldi.
Kısaca konusundan bahsedeyim kitap 2 zaman aralığında geçiyor. İlk olarak anneleri tarafından istismara uğrayan Remy ve Dylan ikizlerinin kasabadan kasabaya taşınırken sonunda costa del rey isimli bir sahil kasabasına gitmeleri ile başlıyor. Etrafı keşfe çıkan Remy, Shane ile karşılaşıyor. Remy 16, Shane 21 yaşında. İkisinin birbirine karşı olan ilgisi kısa zamanda artmaya başlıyor ancak Shane, henüz reşit olmayan bir kızla birlikte olmanın yasalara aykırı olduğunu düşünüp kendini sürekli durduruyor. Tabi her ne kadar durdurmaya çalışsalar da kaçınılmaz olan gerçekleşiyor. Ve bunun sonunda Remy, Shane üzerinden tehdit ediliyor. Bu olaylar silsilesinden sonra Shane hayatını mahvedecek bir karar alıyor. Daha sonrasında 2. Kısımda 7 yıl geçmiş ve karakterler yaş almışlar. Artık birbirlerinin tanıdıklarından çok farklı karakterler. Acaba tekrar aşkı bulabilecekler mi?
Kitap kendisini öyle hızlı okutuyor ve anlatım o kadar güzel ki birçok yeri alıntıladım zaten. Ben gerçekten bayıldım. 2.kitapta da Dylan üzerinden anlatılacak hikaye o kitabı da alacağım ama 3. Kitaptan hala bir haber yok. Dm attım ilgilenen olmadı. Kitaptaki temalar derin: güveni yeniden inşa etmek, geçmişin yükünü taşımamak, affetmek ama unutamamak. Hem aşk romanı hem de karakter dönüşümü romanı.
Hikâyede duygular hep çok yüksek seyrediyor: öfke, utanç, suçluluk, özlem. Ama yazım dili bunları ne ağlaklaştırıyor ne de hafife alıyor. Remy’nin kendini toparlama süreci gerçekçi ve kimi zaman zorlayıcı. Shane ise, geçmişle barışmaya çalışırken hâlâ içinde taşıdığı çocuğun yükünü bırakmaya çalışıyor.
Kitabı okurken bazı tetikleyici unsurlar var: tecavüz, taciz, ebeveyn istismarı, aldatma
Tropelar ise: #agegap #yaşfarkı #fatedmates #kaderaşıkları #secondchanceromance #ikincişans #boynextdoor #forbiddenlove #yasakaşk
Geçmişin izlerini taşıyan, ikinci bir şansa kalbini açık bırakmış bir aşk hikayesi arıyorsanız kesinlikle doğru tercih. Yazar artık favorilerimden.