2024 241. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 00:00
"KAYBOLAN BAHARIMIN GÜNCESİ" "İnsan herşeyini kaybedebilir. Malını, mülkünü, itibarını, sevdiklerini... Kaybedilen şeyler Allah tarafından daha güzeli verilerek lütfedilebilir de... Ama insan bir şeyin olacağına dair inancını yitirince işte o zaman bağıra bağıra susmak zorunda kalır. Herkesten ve her şeyden gitmek ister o zaman." Hayat bazen bizi ötekileştirir, sesi duyulmaz hale getirir, değersiz hissettirir. Kendimizi anlatacak kelimelerimiz kalmadığında, içimizdeki fırtınayı sessizce yaşarken, belki de yazıya dökmek tek sığınağımız olur. Bir Garip Yolcu, tam da böyle bir gönlün hikayesi… Bu yolcu, hayatın zorlu sınavlarına karşı yılmadı. Kırılmanın, incinmenin ardından vazgeçmek yerine, yavaş yavaş, sabırla, kırıldığı yerlerden çiçekler açtırmayı seçti. Çünkü biliyordu ki; gerçek iyileşme, boş vermekle değil, mücadele ve emekle mümkün. Bu yolcunun yüreği ince, hassas; ama aynı zamanda dayanıklı ve güçlü. Yaşadığı acılar onu büyüttü, güçlendirdi. Her darbe, onu daha da dirençli kıldı. Ve o, her seferinde yeniden ayağa kalktı. İnandığı yolda ilerlerken hayallerini sadece dile getirmedi; dualarla besledi, hislerine tercüman oldu. Ruhunu iyileştirmek için attığı her adımda inancını da büyüttü. Bu, sadece acıyla değil, umut ve sevgiyle dolu bir yolculuktu. Her sayfası, her cümlesiyle bizi içine çeken bir kitap bu. Kimi zaman okurken içimde tarifsiz bir huzur yükseliyor, kimi zaman ise derin bir hüzünle doluyorum. Maneviyatı öyle zengin ki, sadece yazarın değil, okurun ruhuna da dokunan, onu besleyen bir eser. Yazarın dediği gibi; “Hayat bir yolculuk, biz de yolcu...” Umutla dolu bu yolculukta, böyle kıymetli eserlerin arkadaşlığı paha biçilemez. Okudukça kendi iç yolculuğumuzda da umut ve güç buluyoruz. Ruhunu dünya ile doyurup, ahirette aç kalmamak gerektiğini hatırlatan bu kitap, çağımızın en büyük vebasının “hissedememek” olduğunu söylüyor. Ve hakikaten, kuşlar gibi özgür olanlar, kitapların dünyasında yolculuğa çıkanlardır. Eser, günlük formunda kaleme alınmış, her sayfası âdeta bir sohbet havasında. Okurken sanki yazarla aynı odadaymış gibi hissediyorsunuz. Kimi zaman bir dua, kimi zaman bir şiir eşlik ediyor sayfalara; bu da okuyucuyu derin bir manevi yolculuğa davet ediyor. Kitap, sıradan bir metin değil; içinde şiir, dua, ayet, düşünce, gösterdiği yoluyla minik bir "bahar" vaat ediyor. Yazarın kaleminden dökülen her satır, bir çıkış umudu, ruhu besleyen bir dokunuş taşıyor. Kırılmanın ardından yeniden güç bulmak isteyen herkes için umut dolu, ilham verici bir rehber. Hayata karşı duruşunuzu, kendi yolculuğunuzu sorgulatacak; belki de size yol gösterecek bir eser. Kitapla Kalın.
Kaybolan Baharımın GüncesiZeynep Kar · Kalkan Matbaası · 202330 okunma