"Onu hâlâ özlemek cehenneme ait bir şeydi. Cayır cayır yakıyordu. Tamamen unutmak için daha ne kadar yanmam gerekiyordu?"
Herkese selamlar. Bugun size en sevdiğim serilerden biri olan #lalfigan in son kitabi #bağlı yorumu ile geldim. O kadar mahsunum ki bu seriyi bitirdigim için. Karakterleri ama özellikle de Erva'yi öyle çok sevdim ki benim için bu serinin yeri bambaşka artık. Dönüp dolaşıp benim icin en güzel, en özel yerleri okuyup duracağım. Kopamam ben onlardan.
Serinin son kitabı hem duyguların artık tavan olduğu hem de bütün sırların ve acıların son bulduğu bir kitap oldu. Üzüldüğüm çok sayfa olduğu gibi mutlu olduğum sayfalarda bir hayli fazlaydı. İkinci kitabin sonunda Doru benimde kalbimi incitmisti. Hikaye de kaldigi yerden aynen devam etti. Erva'nin zorluklarla baş etme şekli, üzüntüleri o kadar içten ve o kadar gercekciydi ki, kendimi yerine koyup onunla üzüldüm. Özellikle de bir anne için böylesine zorlu bir sınav ile sınanmak, kimsenin yaşamasını istemeyeceğim bir durumdu. İyi niyetini anlasam da ben onun gibi ince düşünüp yaşananları tek başıma goguslemezdim. Valla kız iyi dayandı. Ustune bir de Doru efendi tarafından saçma bir duruma sokulunca bence az bile burnunu sürttürdü. Fakat şu da var ki Doru'da pişmanlığını çok iyi yansıttı. Bu kitapla Doru'nun ne kadar aşık ve bedbaht olduguna bizzat şahit oldum.
Benim için kitabin yıldızı Doğa oldu. Onun o "annesi" demesini cok tatli buldum. Ayrica bir dipnot geçeyim. Doga kitapta 18 aylık bir kız çocuğuydu. Bazen bazi kitaplarda denk geliyorum bu kadar küçük çocukları büyük insanmiscasina konuşturup cümle kurduruyorlar ya, bende o kurgunun samimiyeti, inandırıcılığı kopuyor. Ama sevgili Pınar Salman burada Doğa'yi o kadar doğru bir şekilde, olması gereken olcude resmetmisti ki sırf bu yüzden bile ayrıca tebrikleri hak etti.
Toparlayacak olursam son kitapla hersey ismiyle musemma bir şekilde bağlandı. Çok güzel ve çok mutlu bir aile oldular. Kısacası herseyi ile en sevdiklerimden biri olan bu ailenin hikayesini canı gönülden türü seven tüm yetişkin okurlara tavsiye ediyorum. Kesinlikle okuyun ve lütfen sizde çok sevin.
BağlıPınar Salman