Gwendoline Riley / İlk Aşk
İkili ilişkilerde yaşanan zorlukları, çıkmazları ve belirsizlikleri konu alan bir kitap #İlkAşk . Varolmak ve sevilmek isteyen duygusal açıdan zayıf bir kadınla karşısındakinin duygularını önemsemeyen ve kendi düşünceleri dışında her şeye kapalı olan bir adamın çift olma sancılarını okuyoruz.
Geçmiş ve şimdiki zaman arasında atlamalı olarak ilerleyen kitabımızı kadın karakterimiz olan Neve anlatıyor. Hayatından kesitler üç bölüm şeklinde ayrılmış ve her bölümde yaşamını şekillendiren farklı karakterlere yer verilmiş.
Neve çocukken annesi ile babası ayrılıyor. Bir yanda her istediğinin yapılmasını bekleyen ve sürekli değişen ruh haliyle çocuk gibi davranan bir baba. Diğer yanda tek derdi sosyalleşmek olan zayıf karakterli bir anne. Senelerce ordan oraya taşınıp işsizlik yardımı alan ve arada bir öğretmenlik de yapan bir yazar Neve. Zaman zaman kendini hatırlatan eski sevgilisiyle de ne yapacağını bilmiyor.
Kendisinden yaşça büyük Edwyn ile zor bir zamanında tanışıyor ve evleniyorlar. Çocukluğundan beri kapanmayan yaralar, üstüne Edwyn ile de gerilimli bir ilişkileri olunca Neve geçmişindeki kişileri ve yaşanmışlıkları sorguluyor. Çaresizlikten alınan kararlar ve sürekli ödün verilerek yaşanan bir hayat okurken yorulmanıza sebep oluyor. Zaman kavramının hızlı geçişleri bocalama yaşatıyor. Yazarın anlatmak istediklerini anlasanız da boğucu bir okuma deneyimi sunuyor. Tabi ki bunlar benim düşüncelerim. Edebiyat dünyası benimle aynı fikirde değil. Sıkışmış hayatları yansıtan “İlk Aşk” yazarımıza ödül kazandırmış.
Ödüllü kitapları okumayı seviyor ve yazarın kalemiyle tanışmak istiyorsanız tercih sizin. Keyifli okumalar…