Dış güzellik önemli değil moruk ya
2025 2. kitabı
“Dış güzellik önemli değil” diyen biri varsa büyük ihtimalle yalan söylüyordur. Bu konuya illa aşk açısından bakmamak gerek. Bunu söyleyen kişi ya çok güzel-yakışıklıdır ve mütevazı olmak için söylüyordur. Ya da kendini çirkin gördüğü içindir. (Herkese değil çoğunluğa ithafen söylediğim bir cümle) Bu konuya Dorian Gray’in portresi kitabında çok net görüyoruz. Bir düşünün: Çok yakışıklısın ve bir ressam içtenlikle senin portreni çiziyor. Daha sonra arkadaş dediğiniz adam, güzelliğinize vurgu yaparak aklınıza giriyor. Daha sonra sen de kendi güzelliğinin büyüsüne kapılıyorsun ve “Ya keşke ben değil de bu portre yaşlansa.” diyorsun. Sonra bir bakıyorsun. Lan harbi olmuş. Sen genç kalıyorsun. Hâlâ çok yakışıklısın. Herkes yaşlanmış ama sen yine eskisi gibisin. Ama ne oldu? Dileğin kabul oldu. Portre yaşlandı. Güzelliğinin büyüsüne kapıldın. Ruhun pislendi, sen genç kaldın. Yaşlandığını düşündüğün o portre, aslında senin gelecekteki halin değil de çürümüş olan ruhunmuş. İşlediğin cinayet, intiharına sebep olduğun kız… Hepsi o portrede karşına çıkmış. Kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim bir dünya klasiğidir Dorian Gray’in Portresi.
Duygu ve Düşünce
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · İş Bankası Yayınları · 202199bin okunma
abi klasik kitaplar sarıyo mu güzel mi yani
Yusuf Turgut
BEYZATÜRK rica ederim kardeşim ne demek 😌