2025 336. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2025 00:00
"RÜYALARIN ÇAĞRISI" "Nefesini bıraktığında somut bir ağırlık hissetti, bedeni olmalıydı. Üzerindeki kıyafetler kurşunla doldurulmuş gibi ağır gelmeye başlamış, bedeni aniden hissettiği ağır yükle birlikte zemine çakılarak hareketsiz kalmıştı." Her yıl düzenlenen ve gizemini koruyan Porta Malikânesi daveti… Rüyalarda yankılanan kadim kehanetler… Ve sıradan bir bilim insanının, kaderin gölgesinde şekillenen olağanüstü yolculuğu… Dorian, sakin ve sıradan bir kasabada yaşayan bir bilim insanı. Hayatı, hesaplanabilir ve düzenlidir. Ne yazık ki bu rutin hayatı her yıl düzenlenen gizemli Porta Malikânesi davetiyle altüst olur. Bu yılki davet, onu bambaşka bir dünyanın kapısına götürecektir. Tavan arasında gözlerini açtığında hayatının artık eskisi gibi olmayacağını anlar. Dorian’ın rüyaları, aslında çözülmeyi bekleyen kadim bir kehanetin parçalarıdır. Ve bu rüyalar, onu Eklopsi adında gizemli bir gezegene çağırmaktadır. Ancak Eklopsi, görkemli manzaraların, parlayan yıldızların arkasında yaklaşan büyük bir felaketin eşiğindedir. Dorian’ın gördüğü rüyalar, bilinçaltının oyunlarından öte, çok daha büyük bir sırrın, kadim bir kehanetin parçalarıdır. Gerçek ve hayal arasındaki çizgi silikleşiyor. Çünkü bu bir uyanış değil; bir seçilmişin çağrısı. Gezegenin kaderi, artık Dorian’ın ellerindedir. Ama en büyük soru şudur: Kime güvenebilir? Gördüğü rüyalar bir rehber mi, yoksa birer tuzak mı? Peşine düştüğü sırlar onu kurtuluşa mı götürecek, yoksa sonsuz bir karanlığa mı? Bu gezegen; hem mistik atmosferiyle hem de politik, kültürel yapısıyla oldukça canlı ve özgün bir anlatıma sahip. Eklopsi’deki her canlı, her yapı, her gizem kendine has bir geçmiş taşıyor. Kitap, yalnızca farklı bir gezegene yapılan bir yolculuğu değil, insanın kendi iç yolculuğunu, bilinmeyeni keşfetme arzusunu ve kaderle yüzleşmesini anlatıyor. Gerçek bazen rüyalarda gizlidir. Ve bazı rüyalar, yalnızca görmeniz için değil, yaşamanız için vardır. Bazen kader, yalnızca bir rüyada fısıldanır. Ve bazıları, o sesi duyabilecek kadar uyanıktır… Bu kitabı okurken sadece bir evren keşfetmeyecek, kendi iç dünyanızda da uzun bir yolculuğa çıkacaksınız. Kitapla Kalın.
Rüyaların ÇağrısıKatia Haviters · Gutenberg · 202521 okunma