Kalbe Düşen Cümle
2025 17. kitabı
“Kendine İyi Bak”, modern hayatın hızında savrulmuş ruhlara yazılmış bir mektup gibidir. Kemal Sayar, bir psikiyatristin bilgeliğiyle değil; bir insanın içtenliğiyle seslenir okuyucuya. Çünkü bu kitap, reçete yazmaz… Kalbin yorgunluklarını fark ettirir. Yalnızlaşan şehirlerde, unutulmuş duygularda, görünmeyen acılarda; hepimizin içinden geçen ama adını koyamadığı haller vardır ya… İşte bu kitap onları şefkatle görünür kılar. Çünkü bazen en çok ihtiyacımız olan şey, biri çıkıp sadece şunu demesidir: “Kendine iyi bak.” Gerçekten. İçten. Hesapsızca. Kemal Sayar satırlarında umut vaat etmez; umudu hatırlatır. Sabretmenin, beklemenin, yavaşlamanın, susmanın ve duymanın ne kadar kıymetli olduğunu; gürültünün içinde kaybolmuş kalplere yeniden fısıldar. Bu fısıltılar kimi zaman annemizin sesi gibi, kimi zaman içimizde unuttuğumuz çocuk gibi gelir. Kitap boyunca insan, kendine bir yol arkadaşı bulur: Kendi içine bakmayı, sevdiklerine dokunmayı, bir cümlede durmayı öğrenir. Çünkü Sayar der ki: “Hayat hızla geçiyor. Ama sen geçme, kal. Kal ki fark edebilesin: Kendinle olan mesafeni, bir dostun gülüşünü, gökyüzündeki bir rengi…” M. Kemal Sayar “Kendine İyi Bak”, yalnızca bir kitap değil; içimizde kanayan yerlerin üstüne konan narin bir mendildir. Okudukça susar insan. Susar ve düşünür: Acaba ben kendime ne zaman son kez iyi davrandım?
Kendine İyi BakM. Kemal Sayar · Timaş Yayınları · 20151,567 okunma