···Okunma: 16 Temmuz 2025 18:49 Will, abisi Shawn vurulunca yaşadığı yerdeki üç kuralı uygulamaya başlar.
Kural 1: Ağlamak. Yapma. Ne olursa olsun.
Kural 2: İspiyonlamak. Yapma. Ne olursa olsun.
Kural 3: İntikam. Al. Ne olursa olsun.
Ama kurşunlar seker, yanlış adamlar vurulur. Ve daima kurallara uyacak başka birileri bulunur.
Abisini kanlar içinde gördükten sonra kural üçü uygulama yargısına varır Will. Sakladığı emaneti bulur, asansöre biner. İşte o an 60 saniye başlar. Alt kata inene dek her katta duran kabine geçmişten birileri biner. Buck, Dani, Mark amcası, babası, Frick, son olarak Shawn.
Her bir katta binenle Will arasında konuşmalar geçer. Gerçekten abisini vurduğunu düşündüğü Riggs'i vuracak mıdır? Ya yanlış kişiyse? Peki, henüz on beş yaşında olmasına rağmen bu işe kalkışacak yüreği var mıdır? Şarjörde de 15 mermi vardı. Bu, bir rast geliş miydi? 16. kurşun neredeydi peki?
Her katta bir diğeri biner, geçmişe kısa bir anı yolculuğu yapar, kendini hazırlamaya çalışır Will. Ama bildikleri bir bakıma bilmediklerini de doğurur. Son katın kapısı açıldığında yalnızca iki sözcük duyacaktır: ...
Hem şair hem yazar olan Jadon Reynolds, bu kurguyu da şiir tarzında yazmış. Aralardaki anagram sözcükler güzeldi. Bazen uyaklı, bazen uyumsuz gibi olsa da hepsi gerilimi taşıyor. Okuma hızı bakımından çok iyi. Bitirmeden bırakmadım ben. En sevdiğim okuma türü: aç-kapa.
Siz de gerilim seviyorsanız buna bir şans verebilirsiniz.
Betikle esen kalın.