"O KIZ" Kitabının yazarından sürükleyici bir kaçış hikayesi.
Eğer eşiniz öldürülmüşse ve tüm suç okları sizi gösteriyorsa ne yaparsınız?
Haksız yere suçlanıp teslim olmayı mı tercih edersiniz?
Yoksa gerçek katili bulmak uğruna kaçak olarak mücadele etmeyi mi?
Jack, eşi Gabe ile şirketlere gizlice sızıp onların dijital açıklarını bulup, rapor hazırlayan bir tür siber güvenlik işi yapıyorlar. Fakat sahada olan jack eve döndüğünde eşini boğazı kesilmiş bir şekilde bulur. Yaşadığı şoktan dolayı polisi nerdeyse 1 saat geç arar. Şüpheli bulunan bu durum onun sorgusunu uzatır, üstelik ertesi gün bir mail alır ve mail de eşinin hayat sigortası ile ilgili bir belgedir ve bununla ilgili hiç bilgisi yoktur. Üstelik cinayet silahı bıçak üzerinde parmak izi çıkar, Tüm oklar şüpheli olarak jack'i gösterir ve ona tekrar sorguya alırlar. Jack artık birinin tüm suçu onun üstüne yıkmaya çalıştığını fark eder ve tutuklanırsa katilin dışarıda bir yerde özgürce gezeceğini ve suçuzluğunu kanıtlamayacağını anlar. Ani bir karala sorguya ara verildiğinde kaçar, zaten bu bu konuda ustadır şirketlere gizlice sızıp açık bulmak onun yeteneği ve mesleği. Artık kaçış başlar, zamanla yarışır gerçek katil bulmak zorundadır. Soluk soluğa okuduğum güçlü bir kurgu. Tüm o Kaçış sırasında her an yakalanacak diye sürekli gerildim. Üstelik Yaralanır ve kimseye güvenemez. Gerçekten güçlü bir kadın karakteri okudum kitabı okurken en az beş defa Ben pes ettim. Sonuna kadar direnmesi beni kendine hayran bıraktı. Kitabın temposu hiç düşmüyor, yazardan okuduğum ikinci kitap ve şimdiden kalemine hayran oldum. İyiki dediklerimden oldu. Heyecan seviyorsanız kaçırmayın.