2025 16. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2025 10:46
Michael Ende'den okuduğum ilk kitap aynı zamanda uzun zamandır merak ettiğim bir kitaptı Momo. Açıkçası yazarın kalemine hayran kaldım. Yaratıcı yanı oldukça yüksek ve okurken sıkılmadım akıcı bir üslubu da var. Diğer kitaplarını okumayı heyecanla bekliyorum. Kitaptan kısaca bahsetmem gerekirse: Başta bir amfitiyatro da başlayan Momo ve arkadaşlarının sıcak hikayesi duman adamların -zaman hırsızlarının- hayatlarına dahil olmasıyla iyice karmaşık bir hâl almaya başlar. Başta amaç zamandan tasarruf edip her şeye vakit ayırmak iken duman adamlar bu vaatle herkesin zamanını çalar. İnsanlar hiçbir şeye yetişemedikleri gibi duygularından, isteklerinden ve zevklerinden de yoksun kalırlar. Eskisinden de çok çalışmalarına rağmen kendilerini kısıtlamalarına rağmen yine de kendilerine zaman kalmaz ve mutsuzdurlar. Yazar bence bu kitabında değişen dünya düzeni, çalışma şartları ve kapitalist sistemin getirdiği "Çok çalış, az ye." anlayışa oldukça çarpıcı ve ders verici bir şekilde aktarmış. Kesinlikle okunmalıı.
2025 Okuma Raporları
MomoMichael Ende · Pegasus Yayınları · 201782,3bin okunma