·400 syf.····Okunma: 19 Temmuz 2025 15:55 bu kitabi okuyup yapilabilecek tek psikolojik cikarim, bazi insanlarin iclerindeki igrencligi her seviyeye cikarabilecek kadar pis oldugudur. kitaba bakarsak da bu 'insanlar' sadece erkekler. kitap hakkinda ayrinti konusup mide bulandirmaya gerek yok cunku bazi kisimlarda gercekten midem bulandi. bu incelemeyi cok ayrintili yapma geregi duymuyorum, bahsetsem bahsederim ama gerek yok yani, kitapta her turlu igrencligin bulundugundan emin olabilirsiniz. dort tane adam, kendi cinsel zevkleri icin yuzlerce insani kacirip (bazilari ozel tutuluyor?) hicbir giris cikisin olmayacagi sekilde duvarlarla orulmus koca bir malikeneye kapatiyor ve 120 gun boyunca burada ne isterlerse onu yapiyorlar. gittikce de igrencligi artiyor ve yapilan iskenceler vahsilesiyor. belirli bir plan ve kurallar koyup sadece kendi aldiklari zevkleri arttırabilmek adina duzenlenmis bu kurallara uyuyorlar. icinde olmayan igrenclik yok. tek tek saymama gerek yok cunku ne kadar igrenclesebilirse o kadar igrenclesiyor. bir yandan arada yaptiklari felsefi konusmalarla bu zevklerinin derinligi hakkinda konusuyorlar. yazar bunlari tasvip etmiyorsa bile, ki surekli bu adamlarin ne kadar igrenc oldugunu soyluyor, neden boyle bir sey yazmis diye dusunuyorsa da insan, bariz bir sekilde sebebi boyle insanlarin varligini gostermek. eserin yazildigi donemde neden bu kadar tartismali oldugunu dusunmeye gerek yok cunku gorunuse gore halen daha tartismali. igrenc oldugu icin sıkmadı, ama cabucak bitsin diye ugrastim yani. kac puan verecegimi bilemeyip 5/10 veriyorum... igrenc ama anlatimi surukleyiciydi yani.