2019 34. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2019 01:37
Öğrencilerimden tutun, arkadaşlarıma, aileme, kısacası herkese mutlaka ama mutlaka okumasını tavsiye ettiğim ancak bugün basımının olmamasına inanılmaz şaşırdığım o kitaptır. Birçoğunuzun duymadığını düşünüyorum ki bu da beni yine ayrı şaşırtıyor. Çünkü gerçekten kitaba karşı hissettiğim duygular o kadar yoğun ki, kitap okumayı seven herkesin kitaplığında olması gerekiyormuş gibi geliyor bana. Ki bu payeyi ben okuduğum tüm kitaplar içinde sadece bir bu kitaba bir de Ölümsüz Aile'ye vermişimdir. E tamam Elif, sadede gel artık dediğinizi duyar gibiyim o yüzden kısaca biraz da içeriğine değineceğim. Parisli genç bir kadın postacı olan Tebligat Noktagil günün birinde Marakeş'e bir seyahat yapar. Bu seyahatinde kimsesiz Zehra ile tanışır ve o günden sonra tek arzusu Zehra'yı evlat edinebilmektir. Ülkesine geri dönüp sonra hızlıca gelip Zehra'yı evlat edinecektir ancak geleceği gün İzlanda'daki yanardağın patlamasıyla tüm uçuşlar iptal olur ve Tebligat, Zehra'ya kavuşmanın farklı yollarını aramaya başlar. İşte bizim fantastik hikâyelerle dolu anlatımızın ateşi de böylece fitillenir. Kitabın sonuna kadar yok artık, bu mümkün değil, tamam ben büyülü gerçeklikle dolu bir kitap okuyorum derken en sonunda ise hüznün kollarına kendinizi sere serpe bıraktığınızı fark edeceksiniz. Sonu asla beklediğiniz gibi olmayacak ve bence okuduktan sonra bir müddet tıpkı benim gibi etkisinden çıkamayacaksınız. Dediğim gibi yeni basımı yok ancak eğer bir gün, bir yerde bu kitap karşınıza çıkarsa kesinlikle kaçırmadan alın ve okuyun derim, Tebligat ve Zehra'nın hikâyesiyle isterim ki siz de tanışın.
Edebiyat & Roman
Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük KızRomain Puertolas · Can Yayınları · 2016376 okunma