Puan vermedi·173 syf.····Okunma: 18 Temmuz 2025 23:38 Kitabın içeriğine bakmadan, Ayşe Kulin'in olduğu için alıp okumaya başlamıştım. Sonra okudukça anladım ki sosyal sorumluluğun bir parçasıymış.
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ 1990'dan bu yana yürüttüğü kampanyaya TURKCELL'in de 2000 yılında katılmasıyla başlayan, doğunun incileri, kardelenleri olan kız çocuklarına hayat ışığı olma, yeniden başlama ve deneme şansı veren ve onları ÇAĞDAŞ TÜRKİYE'NİN ÇAĞDAŞ KIZLARI yapan bir projeden bahsediyor.
Kız çocukların ve ailelerin isimleri gizli tutularak, o dönemin zorlu şartları, kültürel yapısı ve en çok da kız çocuklarının yeri, kadınların yeri vurgulanıyor. Kadınlar her zaman bu coğrafyanın ezileni, kırılanı, hor görüleni olmuştur. Oysa analarımız kadar kıymetlisi, bizi seveni de yoktur. Ve maalesef sesini bile duymadığımız, yaşayıp yaşamıyor mu bilmediğimiz, hayatı ne denli zor ne şartlarda haberimizin olmadığı binlerce kadınımız var.
Bu kitabı, kız çocuklarının o masum dünyasını görebilme şansı verdiği için, bizi Türkiye'nin bir gerçeği ile karşılaştırdığı için ve en önemlisi gelirinin tamamı kızlarımıza gideceği için, alın ve aldırın. Herkese keyifli okumalar. Kitapla kalın. 🩷