2025 1. kitabı
Bir çocuk, bir kadın, bir anne. Adım adım izliyoruz büyümesini. Parça parça metinler. Hepsi ömrün bir sayfasından. Viyetnam- Malezya- Kanada. Savaştan kaçış, mülteci kampı, hayata tutunma çabası. Farklı bir tarzı var kitabın. Anlatım tarzı insanın içine işliyor. Kopuk kopuk okumayı zorlaştırıyor bir az ama bitince buruk bir tat bırakıyor. Duygu içine işliyor resmen. Yazar belli etmeseydi de bu yazı kesin bir kadının kaleminden çıkmıştır derdim. 30 ülke 30 kitap meydan okumasında Viyetnam durağından. Kim Thuy'un bu eseri otobiografik bir roman. Kendisi 10 yaşında ailesiyle birlikte Vietnam savaşından kaçarak Kanada'ya yerleşti. "Ru de Nam" isimli bir restoranı var. Viyetnam mutfağını tanıtıyor. Bir yandan da yazarlık yapıyor. Ru (2009) – İlk romanı. 2010’da Fransızca kurgu dalında Governor General’s Literary Award’ı kazandı; İngilizceye çevirisi ilk roman ödüllerine aday oldu ve 2015’te Canada Reads’ı kazandı. 2023 yılında Ru, yönetmen Charles‑Olivier Michaud tarafından sinemaya uyarlandı ve Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gösterildi
RuKim Thuy · Kafka Kitap · 2014269 okunma