·178 syf.····Okunma: 22 Temmuz 2025 00:26 FİLM GİBİ KİTAPTII!!
Kurgusu ve betimlemeleriyle beni kendine hayran etti. Gerek ters köşeleri gerek metaforları kitabın ne kadar düşünülmüş olduğunu gösteriyordu. Ana karakterin bildiği tüm doğrular yanlış oluyor ve bu da kitabı arşa çıkarıyordu.
Ancak kitap çok kısa olmuş karakterler anlatılsa da psikolojilerinin derinlerine inilmemiş. Karakterlerle bağ kurmamıza zaman tanınmamış.
Anlatışı destana benzetilmek adına yer yer geniş zaman yer yer geçmiş zaman içeren bir kitap. Bu okurken benim odağımı ve okuma keyfimi biraz zedeledi ancak sizi etkilemeyebilir.
Kitabın konusuna gelecek olursak Valhalla idealine ulaşmak isteyen Ragnar'ı ve tabiri caizse silah arkadaşlarının destanını okumak için başlıyoruz ancak olaylar bambaşka bir yönde ilerliyor. Bu da gerçekten kaderin acımasızlığını ve beklenilmedik getirilerini gözler önüne seriyor.
İskandinav mitolojisi kitabı ancak bu mitolojiyi hiç bilmememe rağmen anladım. Böyle bir çekinceniz olmasın o yüzden.
Son olarak toparlamak gerekirse film izler gibi hissettiren çok emek içerdiği belli bir kitap ve kesinlikle okunmaya değer.
Sonu çok iyiydi, yazarın okuduğum son kitabı olmayacakk!