2025 84. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 20:58
Hellooo Bir karar aldım bundan sonra artık yurtdışında çıkan ama bizde çıkmasını beklediğim kitapları artık beklemek yok! Öyle yabancı sitelere, biolara girip yorumları tek tek inceleyip okumakta yok! Belli ki bu işin sonu hüsran bu işin sonu çokça hayal kırıklığı. Fantastik dünyası belli; kurt adamlar, vampirler, faeler, şekil değiştirenler, bilmem ne krallığının ölümsüzleri vs vs bunlar hemen hemen hep aynıdır ve bunda hemfikiriz. Ama kurgunun neredeyse aynı olması! İşte bunda asla hem fikir olamam! Ouicksilver daha ilk dakikadan ismi lazım değil herkes tarafından epeyce sevilen fantastik seri ile benzerliklerle başladı. Bu hep böyle devam etmez elbet bir yerinde özgün kurguyu okurum desemde maalesef olmadı. (Dövme olayından sonra ümidimi kaybettim) Karakterlerin insanda bıraktığı itici hissiyat ise kitap boyunca asla değişiklik göstermedi. Saeris karakterinin gereksiz mübalağa boyutundaki nefretine asla anlam veremedim. Kızım sen daha kötüleriyle senli benli olmuş insansın bu havan kime diyesim geldi sustum! Kingfisher'dan iliklerine kadar nefret edip saniyesinde onu istiyorum ona karşı koyamıyorum klişesine zaten hiç değinmek istemiyorum. Allah sizi inandırsın bu hikayede sevilecek tek insan evladı Carrion'du. Onun hikayesini de çok merak ediyorum ama şu an için seriye devam etmeyi planlamadığımdan bu hikayede yanan kendisi oldu. Seriyi sevene saygım sonsuz ama maalesef ben umduğumu bulamadım. Son olarak yayınevine kocaman bir alkış gönderiyorum zira önceki kitaplarında yaşadığımız çeviri ve edisyon sorunu okuduğum son iki kitabında hiç yoktu güzel yerinde bir değişim (nazar değmesin) olmuş. Ben almayın OKUMAYIN ve OKUTMAYIN derim siz alırsınız almazsınız ona birşey diyemem. KitapRüyasından Sevgilerle
QuicksilverCallie Hart · İndigo Kitap · 2025322 okunma