2025 10. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 18:20
Selamünaleyküm Rahmatullahi ve Bereketühü. Kitabımızda bir çok alimin, filozofların, yazarların sözleri vardır. Kitabımız adından da belli olduğu gibi teselli verme yönündedir. İçinde aşırı güzel bilgiler, teselliler var beni duygulandıran, durup düşündüren çok güzel alıntılar var. Beni en çok etkileyen ve insanoğlunun ne kadar nankör ve şükürsüz olduğunu bir kez daha gösteren bir kısım var onu sizinle paylaşmak istiyorum. Alıntı şöyle: Beyazıt Bistami Hazretleri vefatından sonra, bir talebesini rüyasına girer. Talebe ona Allah'ın kendisine nasıl muamelede bulunduğunu sorar. O da şunu anlatır: "Cenab-ı Hakk, "Bana ne getirdin', diye sordu. Ben de, 'Ya Rabbi, sana sevap olarak bir şey getiremedim; ama birçok günahla geldim; getirmediğim günah kalmadı ancak işlemediğim bir günah var, o da şirk dedim. O da bana buyurdu ki, Ey Beyazıt, hani sen bir gün yoğurt yemiştin. Ardından başın ağrımıştı. Sonra da, keşke şu yoğurdu yemeseydim de başım ağrımasaydı, demiştin. Bu, yoğurdu ortak koşmak değil de nedir?" İşte, nimetlerde olduğu gibi belalarda da vesileleri fail olarak görmek, kişiyi müşrik yapmasa bile şirke bulaştırır. İş gören kudret-i ilahiyedir. Allah'ın havl ve kuvvetinden başka kuvvet yoktur ki o kuvvetle iş görülebilsin. Ağrının yoğurttan geldiğine inanırız da Allah'tan geldiğine inanmayız ama sözde müslümanız Rabbim bizleri ıslah etsin.. Bizler birinden yardım isteyince yardımın Allah'tan değil o kişiden geldiğini sanırız hâlbuki bize yardım eden yalnızca Allah'tır. Bize ulaşan en ufak bir iyilik Allah'tandır. Nisâ suresi 79. Ayet-i Kerimede buyurur: "Sana her ne iyilik ulaşırsa Allah'tandır." O kadar güzel bir kitap ki bir süre etkisinden çıkamadım. Okumak isteyen herkese öneririm okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.. Allah'a emanet olun, kitapla kalın. Mecit Ömür Öztürk Dervişin Teselli Koleksiyonu
Dervişin Teselli KoleksiyonuMecit Ömür Öztürk · Hayykitap · 201710,2bin okunma