The Tenant
Freida Mcfadden'ın son kitabını okudum. Yazarla ilk Hizmetçi kitabı ile tanışmıştım ve kitabı çok sevmiştim. Sonrasında Never Lie, The Boyfriend, The Teacher kitaplarını okudum. Bu kitabının çıkmasıyla beraber okumayı dört gözle bekliyordum çünkü sosyal medyada herkes çok sevdiğinden bahsediyordu. Fakat hiçbir şey beklediğim gibi olmadı. Yazar reading slumptan çıkmaya birebir, akıcı bir dili var ve kitap hemen bitiyor. Olaylar konusunda ise şöyle bir sıkıntı var yazdığı karakter tiplemeleri benzer. Ya da yaptığı plot twistler de aynı şekilde. Bu kitaptaki plot twist The boyfriend kitabını okuyan birisi için çok normal çünkü o kitapta da benzer bir şey yapmıştı. Neden daha farklı şaşırtmacalara ilerlemiyor anlamış değilim. Bu kadar çok kitap yazan birisi için hayal gücünün sınırlarını daha fazla zorlamalı bence :)
Bunları bir yana alıp kitabımızdan bahsediyim.
Kitap 3 parttan oluşuyor. İlk partı erkek ana karakterimiz Blake Porter'ın ağzından okuyoruz. İkinci partı Kristanın ağzından ve son partı ise karışık olarak okuyoruz.
Kitapta Blake ve Krista nişanlılar aynı evde yaşıyorlar. Krista bir çamaşırhane işletiyor, Blake ise bir şirkette genel müdür yardımcısı olarak çalışıyor. Hayatları oldukça güzel bir şekilde ilerliyor, bir evcil hayvanları bile var Goldy, kendisi bir balık. Bir gün Blake şirket bilgilerini sızdırdığı iddia edilerek işten atılıyor. İşsiz kalmasıyla beraber maddi zorluk çekmeye başlıyorlar. Krista eve bir kiracı almanın iyi olabilceğini söylüyor, Blake ilk başlarda buna olumlu bakmasada mecbur olduğunun farkında. İlanı yayınladıktan sonra birkaç görüşme yapıyorlar ve Whitney'in onlarla kalmasına karar veriyorlar. Bundan sonra ise olaylarımız başlıyor. Kitabın ilk partında Whitney nasıll bir insan böyle, neler neler yapıyor derken, ikinci partta bambaşka şeyler düşnmeye başlayacaksınız.
Hızlı okunsun, beni yormasın, reading slumptan çıkmak istiyorum, çok yeni fikir olmasına gerekte yok diyorsanız okuyabilirsiniz :)
The TenantFreida McFadden · Poisoned Pen Press · 202544 okunma