19 Eylül 2022
Hollywood Upstairs Press
İngilizce

2026 17. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2026 14:15
dili akıcıydı kısa sürede bitti ama açıkçası beni pek tatmin etmedi. daha önce yazarın kitaplarını okuyanlar için sonu bir şekilde tahmin edilebilirdi. belki bir yerde sağlam ters köşe yapar diye umut ettim ama o da olmadı. twistler var ama pek etkisi yok :(
2024 176. kitabı
Okunma: 04 Mart 2024 18:18
Akıcı ve merak uyandıracak bir kitaptı. Freida klasiği olmuş artık dikkatlari bir karakter üzerinde yoğunlaştırıp farklı karakterden vurması ama bu kitapta bir kaç hamle birden yapmış. Olayın birini gereksiz buldum okuyanlar anlar ne demek istediğimi bir insanı öldürdüğü için kimse seri katil psikolojisine bürünmez. Dr. Hale'in de psikiyatriste yakışmayacak bazı davranışları vardı. Ama yine de beğendim şans verilebilir.
Cash grab :(
2025 4. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2025 06:12
Hizmetçi kitabını severek okumuş biri olarak bu kitap beklentimi hiç karşılamadı. Terapi konuşmaları hiç gerçekçi değildi. Sadece olayları öğrenelim diye hızlı hızlı yazılmış. Hiçbir psikiyatrist hastalarıyla o şekilde konuşmaz, sayıca psikolojik gerilim okudum bilirsiniz psikiyatristlerin hastalarıyla konuştuğu kısımlar epey vardır ve siz konuşmalardan ipucunu alırsınız. Hasta bam güm olayları açıklamaz. Psikiyatri seansı gibi yazmak yerine dümdüz olayları anlatsaydı yine aynı şey olurdu, evet o kadar yüzeysel. Plot twist mevzusuna gelirsek olmamış. Zaten tahmin edilmemesi için yazılmış ve açıkçası o da aceleye getirilmişti. Hizmetçi tuttu bir kitap daha yazayım diye yazılmış. Cash grab yani. Hakkını yemeyeyim kitap baya akıcı, hiç psikolojik gerilim okumadım diyorsanız eğlenirsiniz. Bir günde bitirirsiniz. Şunu da söyleyeyim yarın bir gün filmi çekiliyor diye bir haber çıkarsa hiç şaşırmam tam da o klişeliğe sahip bir kitaptı.
2026 5. kitabı
SPOLIER!!!!!!! YA'LLL I LOVED THIS BOOK!! I definitely didn't see the ending coming and also OMG????? Pa(Tricia) Gurl I was mind blown. AMA sonunda herkesin psychoya baglamasini sevmedim yani Kitabın sonuyla Basi farkli BİR kitap gibiydi anlarsınız ya. Ama güzeldi bir gunde bitti zaten
# spoiler içerebilir #
2026 3. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2026 00:00
kitabın ortalarında artık dayanamayıp spoiler yediğim için -pişman değilim- o kadar da ters köşe olmadım. aynı zamanda beklediğim o darbeyi de alamadım. tricia ve ethan çifti kurdukları ve büyütmek istedikleri aile hayatları için aradıkları evi sonunda bulduklarını düşünüp emlakçıyla iletişime geçerler ve ıssızlığın ortasındaki görkemli ve kasvetli, adeta şato gibi olan ve bir anda ortadan kaybolan bir psikiyatriste ait olan eve geldiklerinde yoğun kar yağışından dolayı evde mahsur kalırlar. enteresan şekilde evde yiyecek, giyecek ve eşyalar vardır fakat ne telefonlar çeker ne de emlakçı anlaştıkları gibi onlara evi göstermeye gelir. mahsur kaldıkları için evde dolaşırlarken tricia kaybolan doktora ait hasta kayıtlarının tutulduğu kasetleri bulur ve doktora ne olduğunu merak ederek kasetleri dinlemeye başlar. bir günümüz bir de geçmiş yani hasta kasetleri arasında gidip gelen kurguda aslında belli bir kısma kadar olan yeri sevdim. yazar bir doktor fakat kanlı ve bilimsel kısımları ne kadar iyi yazıyorsa psikiyatrik bölümleri o kadar baştan savma yazmış bence. yani kör göze parmak sokar gibi olmuş ve acele edilmiş. çoğu yerleri tahmin etmek kolaydı fakat yine de kitap akıcı ve ilgi çekiciydi. finalde, tüm bunları kurgulayan doktor olsaydı tadından yenmezdi. iki canavar kılıklının ebeveyn olması tüylerimi dikem diken etti. keyifli okumalar
Meh
2023 19. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2023 18:33
Kitabin akisi ve sonlamasi cok abartili oldu. Tuk gizemi ve olaylari son 7 bolume koymus yazarimiz. Cok daha guzel olabilirdi. Basit ve oylesine okunulacak bir kitap.
2025 3. kitabı
Freida Mcfaddden'ın hizmetçi kitabını çok sevdikten sonra yazarın diğer kitaplarını da okumaya başladım. Never lie ben okuduğumda henüz türkçeye çevrilmemişti, ingilizce olarak okudum ve dili de gayet kolay ve anlaşılırdı. Kitabın konusu ise hanüz 6 aydır evli çiftimiz Tricia ve Ethan, yeni bir ev arayışına girerler ve daha önce Dr. Adrienne'nin yaşadığı eve taşınırlar. Eve gittikleri ilk günden evdeki tuhaflıklar dikkatllerini çeker. Tricia son derece meraklı bir şekilde evi karışıtırır ve daha önce burada yaşayan Dr. Adrienne'nin hastaları ile olan görüşmelerini kaydetteği kasetleri bulur. Amacı ortadan kaybolan Dr. Adrienne'ye ne oldğunu bulmak olan Tricia dinlediği her kaset ile yeni bilgiler öğrenir. Bu da yeni soru işaretlerini ortaya çıkarır. Tricia'nın dinlediği kasette ne olacak acaba dediğim, taşındıkları evin gizemli ortamıyla gerildiğim bir kitaptı. Tricia ve Ethan'ın kendi içlerindeki saklı sırlarda kitapta merak duygusunu arttırıyor. Sadece kitabın sonu biraz daha farklı olabilirdi bence, pek mantıklı gelmedi. :)
Spoiler ve Cinnet İçerir
2025 5. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2025 00:23
Okuduğum en kötü gerilim kitaplarından biri olmayı başardı.
Hizmetçi
serisinden sonra yine güzel bir gerilim, güzel bir ters köşe bekliyordum ama tam bir hayal kırıklığı oldu. Birkaç yıl önce
·288 syf.·
2024 18. kitabı
Son zamanların oldukça popüler olan yazarından okuduğum ikinci kitaptı. Hizmetçi'yi okuyup yazarın akıcı anlatımını sevdiğim için "okuyamama dönemlerinde işime yarar" diyerek aklıma
SAKIN YALAN SÖYLEME KİTAP İNCELEMESİ
2024 35. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2024 15:12
Bu yazarın kitaplarını uzun zamandır okumak istiyordum,
Hizmetçi
den önce tek kitap olduğu için bununla başlayayım dedim ve pek iyi yapmadım sanırım. Bir kere tek kitap mı değil mi emin değilim, çok
1000k

Freida McFaddenYazar · 0 kitap
Freida McFadden Amerikalı korku-gerilim romanı yazarı ve beyin hasarları konusunda uzmanlaşmış bir hekimdir. Freida McFadden kendisinin takma ismidir. New York'ta yaşayan McFadden, lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Boston bölgesinde doktorluk yapmaktadır. McFadden ilk kitabını 2013 yılında Amazon KDP aracılığıyla yayınladı. 2022 tarihli kitabı The Housemaid uluslararası bir bestseller oldu. Romanın film uyarlaması Lionsgate için yapım aşamasında, senaryoyu Rebecca Sonnenshine yazıyor ve Hidden Pictures'dan Todd Lieberman ve Alex Young yapımcılığını üstleniyor. Paul Feig tarafından yönetiliyor ve oyuncu kadrosunda Millie rolünde Sydney Sweeney, Nina rolünde Amanda Seyfried, Andrew rolünde Brandon Sklenar, Enzo rolünde Michele Morrone yer alıyor. Çekimlerine Ocak 2025'te başlanan filmin 25 Aralık 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. McFadden, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Boston'un dışında yaşamaktadır.