The Tenant

Poisoned Pen Press
İngilizce

·290 syf.·
2025 36. kitabı
BEş dolarına bahse girerim ki bende bu kadar seveceğimi düşünmemiştim:))) bu beş dolar bahsi kitapta kullanılmıştı ,, Friedanın bazı kapakları çok kötü mesela bunun kapağı asla güzel durmadığı için ilgimi de çekmemişti ama elimde kitap olamadığından şans vermek istedim iyiki de vermişim , resmen ava giden avlanır hikayesi hele ki son sayfa da bayaaaaaaa ağzım açık kaldı , o yüzden gelecek sene umarım olimpos çevirir de herkes okur , bu arada bu sefer erkek gözünden okumamız da farklı olmuş ,konusuna gelince blake nişanlısıyla mutlu bir hayatı varken bir anda işinden oluyor nişanlısı da geçici bir süreliğine bir odayı kiraya vermelerini teklif ediyor blake kabul ediyor ve gelen kiracı o kadar sinir bozucu ki yaniii okurken delirdim .
2025 45. kitabı
The Tenant - Kiracı - Freida McFadden Kitabin kısaca konusu Blake Porter, reklam ajansındaki başarılı kariyeri sayesinde nişanlısı Krista ile birlikte New York'ta bir brownstone ev i satın alır. Hersey mutlu mesut giderken aniden işten kovulmasıyla mali sıkıntılar baş gösterir. Bu durumu hafifletmek için nişanlısı ile evlerinin bir odasını kiraya vermeye karar verirler.. Odayı kiralamak icin gelen çeşit çeşit kiracılar arasindan onlara göre normal görünümlü genc , çekici vede sempatik bir kadın olan Whitney Cross u seçerler.. Yeni oda kiracısı Whitney'nin eve taşınmasıyla evde garip olaylar baş gösterir: gecenin bir vakti duyulan kötü kokular, tuhaf sesler gibi.. işin ilginç tarafı bunlara şahit olan umursayan tek kişi sadece Blake Porter dır.. Kitaptaki bazı olaylar olukça klişe geldi bana ve sonu tahmin etmek oldukça kolaydı sonunda büyük bir supriz bekledim hatta bunu story de yazdım " bu kadar tahmin edilir olamaz mutlaka sonunda bir supriz olacak " diye kiii gercekten oldu yine yanilmadim kitabı okumaktan da , sonundan da tatmin oldum keyif aldım... Umarım bizde de bir an önce Türkçe çevirisi olur benim gibi @fmcfaddenauthor seven 🩷 herkese bu kitap ulaşır.. @cevirigiller
The TenantFreida McFadden · Poisoned Pen Press · 202544 okunma
Mcfadden'dan bir kitap daha...
2025 37. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2025 15:42
Normalde 2 günde bitirebileceğim bir kitap ama İngilizce olunca 10 günde bitirdim.:))Klasik bir Mcfadden kitabı.Ben artık yazarın yazım tarzını bildiğimden dolayı az çok nasıl biteceğini anladım.Fakat buna rağmen yine de okur da merak isteği uyandırıyor ve sürekli okumaya devam etmek istiyorsunuz.Ben beğendim.Yazarı zaten beğenerek takip ediyorum.Özellikle Reading slump(kitap okuyamama) gibi bir durumda iseniz öneririm.Türkçe baskısı var mı bilmiyorum ama İngilizce seviyesi zor değildi.((Tabiki anlamadığım yerler oldu,seviyem yüksek değil)) orta seviye gayet rahatlıkla okuyabilir bence.İyi okumalar.
2025 21. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2025 11:02
The Tenant Freida Mcfadden'ın son kitabını okudum. Yazarla ilk Hizmetçi kitabı ile tanışmıştım ve kitabı çok sevmiştim. Sonrasında Never Lie, The Boyfriend, The Teacher kitaplarını okudum. Bu kitabının çıkmasıyla beraber okumayı dört gözle bekliyordum çünkü sosyal medyada herkes çok sevdiğinden bahsediyordu. Fakat hiçbir şey beklediğim gibi olmadı. Yazar reading slumptan çıkmaya birebir, akıcı bir dili var ve kitap hemen bitiyor. Olaylar konusunda ise şöyle bir sıkıntı var yazdığı karakter tiplemeleri benzer. Ya da yaptığı plot twistler de aynı şekilde. Bu kitaptaki plot twist The boyfriend kitabını okuyan birisi için çok normal çünkü o kitapta da benzer bir şey yapmıştı. Neden daha farklı şaşırtmacalara ilerlemiyor anlamış değilim. Bu kadar çok kitap yazan birisi için hayal gücünün sınırlarını daha fazla zorlamalı bence :) Bunları bir yana alıp kitabımızdan bahsediyim. Kitap 3 parttan oluşuyor. İlk partı erkek ana karakterimiz Blake Porter'ın ağzından okuyoruz. İkinci partı Kristanın ağzından ve son partı ise karışık olarak okuyoruz. Kitapta Blake ve Krista nişanlılar aynı evde yaşıyorlar. Krista bir çamaşırhane işletiyor, Blake ise bir şirkette genel müdür yardımcısı olarak çalışıyor. Hayatları oldukça güzel bir şekilde ilerliyor, bir evcil hayvanları bile var Goldy, kendisi bir balık. Bir gün Blake şirket bilgilerini sızdırdığı iddia edilerek işten atılıyor. İşsiz kalmasıyla beraber maddi zorluk çekmeye başlıyorlar. Krista eve bir kiracı almanın iyi olabilceğini söylüyor, Blake ilk başlarda buna olumlu bakmasada mecbur olduğunun farkında. İlanı yayınladıktan sonra birkaç görüşme yapıyorlar ve Whitney'in onlarla kalmasına karar veriyorlar. Bundan sonra ise olaylarımız başlıyor. Kitabın ilk partında Whitney nasıll bir insan böyle, neler neler yapıyor derken, ikinci partta

Freida McFaddenYazar · 0 kitap
Freida McFadden Amerikalı korku-gerilim romanı yazarı ve beyin hasarları konusunda uzmanlaşmış bir hekimdir. Freida McFadden kendisinin takma ismidir. New York'ta yaşayan McFadden, lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Boston bölgesinde doktorluk yapmaktadır. McFadden ilk kitabını 2013 yılında Amazon KDP aracılığıyla yayınladı. 2022 tarihli kitabı The Housemaid uluslararası bir bestseller oldu. Romanın film uyarlaması Lionsgate için yapım aşamasında, senaryoyu Rebecca Sonnenshine yazıyor ve Hidden Pictures'dan Todd Lieberman ve Alex Young yapımcılığını üstleniyor. Paul Feig tarafından yönetiliyor ve oyuncu kadrosunda Millie rolünde Sydney Sweeney, Nina rolünde Amanda Seyfried, Andrew rolünde Brandon Sklenar, Enzo rolünde Michele Morrone yer alıyor. Çekimlerine Ocak 2025'te başlanan filmin 25 Aralık 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. McFadden, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Boston'un dışında yaşamaktadır.