Özgürlük yoksa aşkta yoka
2025 9. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2025 13:32
Beklentinizi çok yüksek tutmadan okumanızı tavsiye ederim. Çok beğenildiği için okudum ama hiç sevemedim. Ahmet ümitin çoğu kitabını okudum ve ilk kez beğenmediğim bir kitabına rastladım . Mitolojik içerlikli bir kitaptı Ahmet Ümit Bir Aşk Masalı Konusu: 5 prens 5 farklı krallıkta yaşarmış. Ve hepsi ülkelerindeki güvenliği savaşsız sade güzel bir yol seçerek sağlarlarmış. Bir gün bu 5 prens bir rüya görmüş. Hepsi aynı anda aynı gece aynı güzel kızı ve güzel kenti rüyasında görmüş ve uyandığında da bu rüyanın etkisinden kurtulamamış. Geleceğin kralı olacak bu prensler rüyadan uyanır uyanmaz ülkelerindeki bilge kahine giderek rüyalarını anlatmış ve anlamını sormuş. Kahinde prenslere rüyalarında gördüğü o güzel gizemli melek gibi prensesi bulup onunla evlenmesi gerektiğini eğer onu bulamazsa bir daha mutlu olamayacağını onun kaderinin bu rüyayla bağlantılı olduğunu söylemiş ve her birine farklı krallıktaki bir kızın olabileceğini söyleyip onları yola göndermiş. Prensler kızı aradıkları bu uzun yolda çok zorlayacı olaylar yaşamışlar ama yine vazgeçmemişler en sonunda kahinin onlara örnek gösterdiği kızların o rüyasında gördüğü kızlar olmadığını anlayan prensler çok üzülmüş. Sonrasında bu 5 prens yine rüyasındaki kızı ararken bir araya gelmiş ve hepsinin bu rüyayı görmesini çok garipsemiş. Onlara yardımcı olmak isteyen bir bir bilge rüyalarında gördükleri kenti yaparlarsa kızında o kente gelip içlerinden bir tane prensi seçeceğini söylemiş. Prensler rüyalarındaki tüm detayı mimarlarına ustalarına anlatmış ve bu kenti yapmaları tam 5 yıl sürmüş . Uzun yıllar sonrasında biten kente bir gün gerçekten kız gelmiş ve onun peşinden prensler koşmuş kızı bir daha kaçırmak istemeyen prensler kentin kapılarını kitlemiş ve kızı korkutmuş. Bilge onların yanına gelip aşkın özgürlüğü kısıtlamaması gerektiğini aşkın böyle nefisle ilgili olmadığını saf temiz bir duygu olduğunu yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyip o güzel alımlı genç kızı güvercin edip uçuruvermiş . Böylece 5 prens o yaptıkları güzel kentte kapattıkları kapılar arkasından kurtulamayıp öleceklerini anlayıp teslim olmuşlar .
İnceleme
Bir Aşk MasalıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202212,8bin okunma