İki kadının korkunç yaşam mücadelesi...
2025 22. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2025 14:31
Kitap gerçekten çok güzeldi. Çok etkilendiğim ve çok çok üzüldüğüm yerler oldu. Çünkü bu kitap kurgu değil gerçek bir yaşamı anlatan bir kitap. Yazarın ve kız kardeşi Nadia'nın başından geçen korkunç olayları anlatıyor. Nadia ve Zana İngilizlerdir. Daha çocukken biri 16 biri 14 yaşındayken, Yemenli babaları tarafından Yemen'e çok geride kalmış bir aileye satıyor daha önce de iki çocuğunu orda büyükbabasının yanında bırakmış bir daha da geri getirmemiş olan şerefsiz bir babadan bahsediyorum. İki kız yıllarca tacize, tecavüze, şiddete, ağır işlere ve buna benzer bir çok baskıya maruz kalmışlardır.Ailenin geri kalanın bu olaylardan hiçbir haberi olmuyor ve yıllarca iki kızdan haber alınamıyor. Zana çok cesur ve güçlü bir kadın olduğundan bir şekilde annesiyle iletişim kurmayı başarabiliyor. Annenin İngiltere'de verdiği büyük çaba sayesinde Zana kurtuluyor ama Nadia kurtulamıyor. Tüm devlet yetkililerine başvuran Zana ve annesi her seferde reddedilir. Nadia ve çocukları ve Zana'nın küçük oğlu tüm çabalara rağmen kurtulamıyor. Ama Zana hâlen mücadelesine devam etmekte. Kitabı okurken Arap kültüründen özellikle de erkeklerinden nefret ettim. Ayrıca kendi sorunları olmayınca sessiz kalmayı tercih eden hükümet yetkililerinden de nefret ettim. Bu kadar güçlü bir kadının var olmasından oldukça gurur duyduğum gibi ona yaşatılanlardan ve hâlen Nadia'nın bu durumu yaşıyor olmasını kınıyorum!
Kadın
Annemi Bir Kez Daha GörebilsemZana Muhsen · Sonsuz Kitap · 20192,985 okunma