Evvel refik.
Müslümanlığını bir kenara atmamış insanların evlenmesi şart. Evlilik görüşmelerindeki nötr duygular olumsuz olarak algılanıyor ama bu normal. Nötr duygular onu sevmeyeceğin onunla mutlu olmayacağın anlamına gelmez. O kadar şahit oluyorum ki şuna: "iyi birisi ama sevemedim." Kardeşim şu çağda iyi birine denk gelip pas geçip hayattan şikâyet etmek. Tek taraflı aşkı, sevgiyi yaratan Allah karı-koca arasındaki sevgi ve muhabbeti yaratır. Maddi kaygılar evet var ama evlenmek fakirleştirmez, bekârlık zenginleştirmez. Kendi kendine bozulmayan bir çağın, sorumluluk alan iyiler artmadan düzelmesini beklemek de beyhude. Ne olacak? Müslümanlığını bir kenara atmamış insanlar aklınızı başınıza alın. Allah'ın emrine, peygamberin tavsiyesine kulak verin.
··1 alıntı·
33,8bin Gösterim
Çevremde şahit olduğum evliliklerinin büyük çoğunluğu "sözde müslüman" kişiler tarafından gerçekleştirilen evlilikler. Oysa çoğunda problem var. Neden mi? İki tarafın da İslam'ın özünü bilmiyor oluşu. Zira evi , arabası, sigortası, maaşı, altını, birikimi var mı? Vb şeyler soruluyor. Oysa kimse demiyor nasıl biri? Evine sahip çıkar mı, iyi bir eş olur mu? Helal lokmaya dikkat ediyor mu? Ve her şeyden önemlisi dürüst biri mi? Kendine ait kriterleri var mı? Yoksa namazı, orucu vb farzları yerine getiriyor olması onun gerçek müslüman! Olduğu anlamına gelmez... Bunlar Allah ile onun arasında olan şeyler. Ahlâkî yönü ise başta ailesi olmak üzere tüm toplumu ilgilendirir. Oysa insanların çoğu herhangi bir dine inandıkları için ahlaksal normlara ihtiyaç duymadıklarını düşünüyorlar. Ahlaksız dindar olan çok insan var gerek ülkede gerekse dünyada. hem de her dinden ...
Bahsettiğiniz insanlar keşke İslam'ın özünü bilmese. Ama bunlar mutlak şeyler, insanın yaratılışında bunları bilmemeye mani bir sistem var. Vicdan.
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
2 kız babasının şu kıymetli sözlerini dinleyin. Ey müminler, evlenin.
Beni referans almayan, kitapları damıtan şu güzel dervişan babayı dinleyip evlensin ☘️
6 yanıtı göster
ulusa sesleniş gibi olmuş :)
Önceki 7 yanıtı göster
Düğün olunca da biz geliriz falan nddjdk
1 yanıtı göster
Tebrik ederim çok güzel bir paylaşım. 27 Temmuz itibariyle 30bin görüntülenme 570 beğeni almış. Umarım bütün platforma ulaşır bu gönderi. Yorumları üşenmeden okuyacaktım canım sıkılır diye okumadım. Biliyorum ki böyle harika bir gönderiyi bile yok şöyle yok böyle diye eğip bükecekler. Boşver okuma dedim. Tekrar tebrik ediyorum.
Eyvallah hocam ☘️
Bu yorum görüntülenemiyor