2025 56. kitabı
Bir çocuğa hediye almak, içindeki araştırma ruhunu ateşlemek, genel kültürünü arttırmak, kaliteli vakit geçirmek istiyorsanız “Atlas” muhteşem bir seçim olur. 7 yaşındaki kızım için aldım ama ben başından kalkamıyorum :)) Kitabın ebatları büyük, baskı- kağıt kalitesi çok güzel. Bu kitap basit bir harita kitabı değil. Sizi düşünceden düşünceye, bilgiden bilgiye sürüklüyor. Çocukluğumda ansiklopediden araştırma yapmayı çok severdim. İnternet ile ansiklopediler artık eski popülaritesini kaybetti. Atlas’ta işte bunu yeniden yakaladık. Peki neler var içinde? Dünya haritası üzerinde renklendirilmiş kıtalar sizi karşılarken, kıtaların üzerine çizilen oklarla atlasta yer alan 80 ülkenin hangi sayfada çizildiğini buluyorsunuz; yani daha içindekiler kısmında öğrenme başlıyor. Kitap sonunda alfabetik sıra ile tüm ülkelerin bayrakları var. Türkiye’nin de dahil olduğu 80 ülke haritasının altında başkenti, dili, yüzölçümü paylaşılmış. Harita üstünde şehirler, o ülkede yaşayan deniz- kara hayvanları, kuşlar, o şehir-ülke ile özdeşleşen yemekler, şelaler, o ülkenin yetiştirdiği sanatçılar, bilim insanları hatta aktivistler resmedilmiş. O ülkede yapılan sporlar, farklı etkinlikler de az yazı ve bolca resim ile aktarılıyor. 3 yaştan itibaren herkesin keyif alarak inceleyeceği, her evde olması gereken atlas çocuklar ile ekrandan uzak kaliteli vakit geçirmenin anahtarı!
Araştırma-İnceleme
AtlasAleksandra Mizielinska · Domingo Yayınevi · 2019186 okunma