Kıtalar, Denizler ve Kültürler Arası Yolculuk Rehberi

Orijinal Ülke:
Polonya
Ciltli

2023 22. kitabı
Küçüklüğümden bu yana, atlaslar hep ilgimi çekmiştir. Çok ufakken renkleri ve şekilleriyle dikkatimi çeken atlaslar, yaşım ilerledikçe benim için coğrafi ve kültürel bir şölene dönüştü. Ülkeler arasında, şehirlerde saatlerce kaybolurken bulurdum kendimi... Kitaplığımı baştan yaratırken ve okuyacağım güzel eserleri toplarken, atlas konusunda kitaplığımda bir eksik vardı. Bunun için de Aleksandra Mizielinska ve Daniel Mizielinski'nin Domingo Yayınları'ndan çıkarmış olduğu Atlas'a güvendim. Bu güvenimde de yanılmadım, çünkü ikilimiz mükemmel bir iş çıkarmış. Görsellik, içindeki bilgiler, kitabın dizaynı, renk cümbüşü, kültürel özellikler beni hemen içine çekti. Bildiğim şeyleri bu kadar eğlenceli bir süzgeçten geçmiş şekilde yeniden gördüm, bunun yanında bilmediğim pek çok yeni bilgiyi de deneyimlemiş oldum. Bu açıdan Domingo Yayınları beni tekrar çocukluğuma döndürdü, sayfaları çevirirken çok mutlu oldum. Forumlarda dendiği gibi de hiç çocuklar için değil, yani önyargılı olmayın. Herkesin kitaplığında bulunması gereken bir eser! Dizaynıyla, kağıdının kalitesiyle, renklerle, büyüklüğüyle saatler geçireceğiniz bir Atlas karşınızda... Ama bu "Atlas" adlı eser, sizin ortaokul ve lisede gördüğünüz atlaslara benzemiyor. Mizielinski'ler bu yapıtında, işin coğrafi boyutundan çok kültürel bir boyuta yöneliyor. Bu da okurda çok daha büyük bir doyum yaratıyor. Parmağınızı koyup bir kıtaveya bir ülke seçiyorsunuz ve açtığınız sayfada edindiğiniz kültürel ve sosyolojik bilgilerle internetten daha fazla araştırma içine giriyorsunuz. Bu tetikleme, ülkelerden yola çıkarak müthiş bir zihin antrenmanı yapmanızı sağlıyor. Kıtalar, ülkeler, okyanuslar, tarihsel özellikleri ve kültürel özellikleri barındıran çok keyifli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Şiddetle tavsiyemdir! Hem kendiniz için
AtlasAleksandra Mizielinska · Domingo Yayınevi · 2019186 okunma
Karşınızda Olağanüstü Bir Keşifler Atlası :)
2021 26. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2021 10:30
Tatil günleri için, bulunmaz bir fırsat :) Geç kalınmış bir öneri olsa da bu bir karne hediyesi olabilir... Asya'dan Amerika'ya, Afrika'dan Antarktika'ya... Pusulanızı koyun ve hangi ülkeye seyehat etmek istediğinizi seçin :) Görselleriyle sizi büyüleyecek bir keşif yolculuğuna çıkın. Herhangi bir kıtadan, herhangi bir ülke seçin, geleneksel kıyafetlerini giyinin önce, sonra tarihi binalarını gezin, geleneksel yemeklerinden yiyin, müziğini dinleyin, kültürünün derinliklerine inin. Biz oğlumla her gün bir ülkeyi keşfe çıkıyoruz.Gün içinde bu ülke ile ilgili sohbet ediyoruz. Farklılıklarını düşünüyor, o ülkenin çocuklarının yapabildiği aktiviteler üzerine konuşuyoruz. Kah Hollanda'ya gidip lalelerini kokluyoruz, kah Almanya'ya geçip Bremen mızıkacılarının heykelinin önünde çekirdek çitliyoruz, kah Hindistan'da Himalayalar'a tırmanıyoruz, kah Fiji'de yerlilerle meke dansı yapıyoruz, kah Antarktikada imparator Penguenlerle buz gibi sulara dalıyoruz :) Bütün ülkelerin başkentleri, kullandıkları diller, orada yaşayan hayvanlar, tarihi yapılar, coğrafi bölgeler, sularında yaşayan balıklar, yetişen bitkiler, yapılan sporlar ve en çok beni memnun eden, yetiştirdiği önemli yazarlar, fikir adamları ve müzisyenler... Atlası elinize aldığınızda ilk yaptığınız şey Türkiye'yi aramak oluyor, hiç aramayın 44.sayfada :)) Bu nasıl bir kültür zenginliğidir, bu nasıl bir güzelliktir. Sayfada boş yer kalmamış, iğne atsan boş bir parçasına düşmez :) Kısacası bir Dünya Atlası'nda ne olabilirse hepsi bu atlasta yer alıyor... Ben olsam çocuklarla geçirilebilecek bu harikulade etkinlik fırsatını kaçırmam :) Bir kaç görselle veda
2024 18. kitabı
Coğrafyaya ve uzak kültürlere hep bir ilgim vardır. Ülkeler hakkında okumalar yapmayı severim. Bu nedenle de ülkeler hakkında toplu bir eser okumak istiyordum. Uzun zamandır kitaplığıma eklemek istediğim bir eserdi ve sonunda aldım. İçeriğini daha önce görmüştüm ve çok beğenmiştim. Görselleri büyüleyici ve dolu dolu bir içeriği vardı. Ülkelere ait bilinen yazarlar, liderler, bilim insanları, önemli kişilere yer verilmişti. Aynı zamanda ülkelerin hakkında önemli eserleri, kültürleri, bitkileri, hayvanları, yemekleri ve birçok şeyi hakkında atlasta bilgiler vardı. Özellikle özel baskı kitapları çok severim (kim sevmez ki?). Yayınevi de bu konuda güzel bir iş çıkartmış ve gerçekten kaliteli bir atlas yapmışlar. Ben çok sevdim. Kitaplığımda olması da beni gerçekten çok mutlu etti.
2020 71. kitabı
Oldukça kaliteli. Boyutu epey büyük. Beni çocukluğumun hayal dünyasına daldırdı. Uzun zamandır böyle uçsuz bucaksız hayal kurmuyordum :)) Birçok kişiye hediye etmeyi planlıyorum.
2020 71. kitabı
Öyle güzel bir derleme ki ,kesinlikle ister kendiniz ister çocuğunuz için alın kütüphanenizde bulunsun. Ya da birine muhteşem bir hediye olarak alın . İnternet yoktu önceden biz böyle atlas karıştırırdık,ansiklopedi okurduk,kütüphaneye gidip araştırma yapardık diye de ilerde çocuğunuza anlatırsınız Grafikleri ve çizimleri çok başarılı. Ülkelere ait en bilinen yazarları,bilim insanlarını,liderleri,etnik unsurları,yemekleri,kültürleri derlemişler. Ben çok beğendim alın ,okuyun ,hayaller kurun,her şey düzeldiğinde yolculuğa çıkmak için ilham alın!
2025 56. kitabı
Bir çocuğa hediye almak, içindeki araştırma ruhunu ateşlemek, genel kültürünü arttırmak, kaliteli vakit geçirmek istiyorsanız “Atlas” muhteşem bir seçim olur. 7 yaşındaki kızım için aldım ama ben başından kalkamıyorum :)) Kitabın ebatları büyük, baskı- kağıt kalitesi çok güzel. Bu kitap basit bir harita kitabı değil. Sizi düşünceden düşünceye, bilgiden bilgiye sürüklüyor. Çocukluğumda ansiklopediden araştırma yapmayı çok severdim. İnternet ile ansiklopediler artık eski popülaritesini kaybetti. Atlas’ta işte bunu yeniden yakaladık. Peki neler var içinde? Dünya haritası üzerinde renklendirilmiş kıtalar sizi karşılarken, kıtaların üzerine çizilen oklarla atlasta yer alan 80 ülkenin hangi sayfada çizildiğini buluyorsunuz; yani daha içindekiler kısmında öğrenme başlıyor. Kitap sonunda alfabetik sıra ile tüm ülkelerin bayrakları var. Türkiye’nin de dahil olduğu 80 ülke haritasının altında başkenti, dili, yüzölçümü paylaşılmış. Harita üstünde şehirler, o ülkede yaşayan deniz- kara hayvanları, kuşlar, o şehir-ülke ile özdeşleşen yemekler, şelaler, o ülkenin yetiştirdiği sanatçılar, bilim insanları hatta aktivistler resmedilmiş. O ülkede yapılan sporlar, farklı etkinlikler de az yazı ve bolca resim ile aktarılıyor. 3 yaştan itibaren herkesin keyif alarak inceleyeceği, her evde olması gereken atlas çocuklar ile ekrandan uzak kaliteli vakit geçirmenin anahtarı!
Araştırma-İnceleme
2022 20. kitabı
Okunma: 05 Mart 2022 16:08
Harika, tek kelime ile mükemmel. Kutuphanemde bulunan atlas eksiğini bu kitapla gidermek istedim. Almadan önce tereddütlerim vardı acaba sadece çocuklara yönelik mi diye ama hiç öyle değil. Kağıt kalitesi, resimler, haritalar, ölçekler, sayfa düzenleri harika. Mutlaka her kütüphanede olması gereken bir eser. Atlas olmadan hiçbir kütüphane tam değildir.
Atlas favorimdir
2025 22. kitabı
Normalde Atlaslari severim ama Dünya atlası olunca konu başka, bu kitapta hiç görmediğimiz ülkeleri görüp sanki kendimizi içinde hissediyoruz. İçinde bir sürü ülke ve o ülkenin özellikleri, (yemekleri bile dahil) herşeyi bulabilirsiniz. (Lütfen okuyun!) :)
Atlas
2025 10. kitabı
Çocuklarınıza alabilirsiniz eğlenceli ve bilgilendirici çok güzel bir atlas tüm ülkeler yok fakat tüm bayraklar var ülkelerin neleri meşhur başkentleri hangi şehir,nüfusu kaç bin ve ya milyon,hangi dilleri konuşuyorlar ve yüzölçümü kaç bin km
2021 50. kitabı
Ben ki ansiklopedi çağında çocuktum. Merak etfiğim her şey kalın, ağır, bol yazılı, az resimli kitaplardaydı. Kitapların yazı karakteri bile nadiren değişirdi. Belki de bu yüzden böyle kitaplar elime geçince çok heyecanlanıyorum. Şimdi dijital kaynaklar sürüyle seçenek sağlıyor. Şimdiki çocuklar aynı heyecanı taşır mı bilmiyorum. Ama merak duygusu varoldukça bilgi nerede olursa olsun bulmak isteyeceklerini düşünüyorum. Bildiğimiz atlaslar gibi değil bu kitap. Coğrafi, siyasi gibi başlıkları yok. Bu tür özellikleri kısaca özetlemiş ve bunlara ek olarak kültür, turizm, tanınmış kişilere yer verilmiş. Bu bilgiler karikatürlerle ilgi çekici hale gelmiş. Muhteşem.