Ocak 2007
Orijinal Adı:
Equinox
Sıralamalar

2015 134. kitabı
Üstünde biraz daha çalışılsa daha güzel daha heyecanlı bir roman olabilirdi. Özellikle Newton'ın olduğu bölümler çok hoşuma gitmişti. Sakin kafa ile okunabilecek, kendiniz yormadan okuyabileceğiniz çerez niteliğinde bir roman. Eğer ki Orta Dünya hayranı iseniz yazarın Tolkien biyografisini okumanızı tavsiye ederim, ben çok beğenmiştim.
2025 5. kitabı
yani başlangıçta ne okuyorum ben sıkıldım falan diye 1 haftada anca bitirdim ama cidden sonu çok iyiydi. olayların newton kısmı bittikten sonra öyle bir aktı ki kitap 1 günde bitirdim o kısımları geçince. hala son sayfaların heyecanını yaşıyorum. çok iyi bir sahafçım var ki bana bu kitabı önerdi
2016 82. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2016 00:00
Dikkat spoiler içerir. Oldukça güzel bir polisiye roman. Laura Niven, kızını görmeye Oxford'a gelir. Yeni yazacağı polisiye roman için fikir ararken birden kendini seri işlenen cinayetlerin ortasında bulur. Eski sevgilisi ve kızı Jo'nun babası olan Philip, polis fotoğrafçısıdır ve yakın arkadaşı Charles ve kütüphane müdürü arkadaşı James Lightman çok yardımcı olurlar. Simya ile ilgilenen bir örgüt zamanında Sir İsaac Newton'un ele geçirdiği ve kaybettiği Yakut Küre'nin peşindedir. Ekinoks zamanında öldürülen genç kızların organları ile bir ayin yapılacaktır. Katil ve organizatör hiç beklenmedik isimlerdir ve hem Laura hem Philip hem de Jo'nun hayatı tehlikededir. Acaba bu işten sağ salim kurtulabilecek midir? Soluksuz okunan bir roman. Mutlaka okunması gerekenlerden.
2024 12. kitabı
Oldukça güzel bir polisiye roman. Laura Niven, kızını görmeye Oxford'a gelir. Yeni yazacağı polisiye roman için fikir ararken birden kendini seri işlenen cinayetlerin ortasında bulur. Eski sevgilisi ve kızı Jo'nun babası olan Philip, polis fotoğrafçısıdır ve yakın arkadaşı Charles ve kütüphane müdürü arkadaşı James Lightman çok yardımcı olurlar. Simya ile ilgilenen bir örgüt zamanında Sir İsaac Newton'un ele geçirdiği ve kaybettiği Yakut Küre'nin peşindedir. Ekinoks zamanında öldürülen genç kızların organları ile bir ayin yapılacaktır. Katil ve organizatör hiç beklenmedik isimlerdir ve hem Laura hem Philip hem de Jo'nun hayatı tehlikededir. Acaba bu işten sağ salim kurtulabilecek midir? Soluksuz okunan bir roman. Mutlaka okunması gereken polisiye/gerilim romanlarındandır.
2024 4. kitabı
Astrolojiye merakı olanların, bilim tarihi severlerin, aksiyon severlerin tek potada toplanıp hepsinin beğenisini fazlasıyla kazanacak bir kitap. Neden 10 değil de 9 verdin derseniz, bir kaç minik detayla 10 olabilirmiş

Michael WhiteYazar · 11 kitap
Michael White, İngiliz GQ’nun eski bilim editörü. Ondan önce de Thompson Twins pop grubunda çalıştı ve sonrasında Oxford’da ders verdi. Uluslararası en çok satanlar listesine giren "Stephen Hawking: A Life in Science"ın da aralarında bulunduğu yirmi kitap yazdı. Bestseller olan bu kitabının ardından "Isaac Newton’ın Isaac Newton: The Last Sorcerer" adlı bir alternatif biyografisini yazdı ve bu kitap 1997 yılında dört İngiliz gazetesi tarafından yılın en iyi biyografisi olarak gösterildi, ayrıca Amerika’da Bookman Associates tarafından bilim kategorisinde Yılın Kitabı Ödülü’nü aldı. Son kitapları arasında uluslararası bestseller olan Leonardo: The First Scientist ve seksenlerde yaşadıklarını, ayrıca müzik endüstrisindeki deneyimlerini anlattığı "Thompson Twin: An ’80 Memoir" bulunuyor. 2001 yılında yayımlanan son kitabı "Acid Tongues and Tranquil Dreamers"da ise Newton’dan Gates’e kadar uzanan bilimsel rekabetten bahsediyor. Yazar, şu anda Kent’te, (İngiltere) karısı ve üç çocuğuyla yaşıyor.