2025 220. kitabı
Adına baktım: Yenişehir'de Bir Öğle Vakti Sevgi Soysal. Arka kapaktaki fotoğrafı gazete haberindekiyle aynıydı. Sayfalarına göz atarken, eşim romanın konusunu özetledi: Yenişehir'de devrilmek üzere olan bir kavak ağacı. Ve bu zaman diliminde o civardaki insanların hikayeleri... Gerçekten yazmış ha!... Hem de ödül kazanmış... Böyle başlayan bir kitap .Sevgi Soysal ın kitabı gelmişti zaten ilk gördüğümde aklıma.. İlk öykü de onu anlatıyor. Sevgi Soysalla tanışma hikayesi ve yıllar sonra gazetede gördüğü ölüm haberi .. 10 öyküden oluşan mart 2025 basımı bir öykü kitabı #k:495728.. Öykülerde ölümün acıtan tarafı, bıraktığı yoksunluk ve kimsesizlik hissi guzel anlatılmış. 2.öykü olan Timur Şimşek in beklenmedik ölümü bayıldığım bir öykü oldu .Timur kanser hastası bir adam ve evinde ölü bulunuyor .Hırsızlık olabilecegi düşünülüyor. Arkadaşı Naci araştırmaya başlıyor ve Timur un ona çözmesi gereken bir takım sırlar bıraktığını farkediyor .Bakalım neler çıkacak ortaya ? Beyaz köpek kaderin cilvesi diyebileceğimiz olaylar silsilesinde bir adamin öyküsü. Kader işte,karısını kaybeden bir adamın yalnızlığı, tekrar evlenme sureci ve sonrasında yaşadıklarını anlatan bir öykü.. Önlenemez de sevdiğim öykülerden oldu .Bazen senin bir suçun olmasa da kabak senin başına patlar ya ,zavallı adamin başına gelenler aynen öyleydi . Kalemini sevdim ben yazarın. Anlatımı sade ,üslubu ince ve edebi... Haftasonu okumalarınıza eşlik edecek bir kitap .. Kitapla kalın dostlar... Yenişehir'de Bir Kavak Ağacı Murat Özsan
Yenişehir'de Bir Kavak AğacıMurat Özsan · Alakarga Sanat Yayınları · 202527 okunma