2025 124. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2025 00:00
"BLACKTHORN ANAHTARI" "Ümitsizlik beni bir iblis gibi yutuyordu. Kafamın içinde uluyor, göğsümü eziyor, pençelerini sapladığı ruhumu çekiştiriyordu.Ümitsizlik beni bir iblis gibi yutuyordu. Kafamın içinde uluyor, göğsümü eziyor, pençelerini sapladığı ruhumu çekiştiriyordu." Bir eczacının çırağı ne kadar tehlikeli olabilir dersiniz? Hele ki 17. yüzyılın karanlık sokaklarında, Londra’nın puslu havasında geçen bir hikâyedeysek işler tahmin ettiğimizden çok daha karmaşık bir hâl alıyor. Christopher Rowe, hayatı boyunca mücadele içinde büyümüş bir yetim. On yıl boyunca yetimhanede dayakla yoğrulmuş bir çocukken, kader onu Eczacı Benedict’in yanına çırak olarak getiriyor. Blackthorn’da geçen üç yıl, Christopher için belki de ilk kez huzur ve anlam bulan zamanlar oluyor. Kimyasal formüller, karmaşık şifreler ve bitmek bilmeyen deneylerle dolu bir hayatı vardır. Henüz çocuk yaşta olmasına rağmen güçlü iksirler hazırlayabilecek ve tehlikeli bileşikler üretebilecek kadar yeteneklidir. Ancak bir gün aldığı gizemli bir mesaj, hayatını kökten değiştirecektir. Arka arkaya öldürülen şifacılarla birlikte gölgeleniyor. Herkesin parmakla işaret ettiği bir düşman var: Başmelek Tarikatı mı? Krallık mı? Christopher ise her şeyden çok ustası için endişeleniyor. Londra’da birbiri ardına işlenen korkunç cinayetler, şehri bir korku çemberine alırken, hedefteki isimlerin eczacılar olması dikkat çekicidir. Esrarengiz bir tarikat, acımasız planlarını adım adım uygulamaktadır. Ve sıra Blackthorn’un dükkânına çok yaklaşmıştır. Artık Christopher için çıraklık bilgisi yeterli olmayacaktır; hayatta kalmak ve ustasının sırlarını koruyabilmek için öğrendiği her şeyi kullanmak zorundadır. Christopher için artık hiçbir şey sıradan değil. Bir zamanlar sadece şifa dağıtmak için kullanılan bilgiler, şimdi onu karanlık ve aydınlık arasında bir seçim yapmaya zorluyor. Ustası Benedict’in doğum günü hediyesi olarak verdiği ahşap bir kutu, ilk bakışta küçük bir zeka oyunu gibi görünüyor. Christopher kutuyu açmayı başardığında içinden bir gümüş para çıkıyor. Fakat bu, sadece yüzeydeki ödül. Aslında bu kutu, bir şifre, bir mesaj, hatta daha da önemlisi bir miras. Onun için sadece bir bilmece değil; hayatı boyunca vereceği kararların ilk sınavı. Ustasının gizemli bir şekilde ölümünün ardından, Christopher ipuçlarını birleştirerek onun kendisine büyük bir sır bıraktığını fark ediyor. Gerçek şu ki, ustası bu karanlık dünyada tek başına mücadele veriyor ve bildiklerinin kötü ellerde neye dönüşebileceğini bildiği için bu sırrı çırağına aktarıyor. İpuçlarını birleştiren Christopher, önünde iki seçenek buluyor: Gerçeği ortaya çıkarmak mı? Yoksa sırrı sonsuza dek saklamak mı? Ustasının tokadı, hediyesi, ölümü ve arkasında bıraktığı tüm şifreler —hepsi birleşince— bir çocuğun içsel gücünü ve iradesini sorgulatan müthiş bir anlatı sunuyor bizlere. Blackthorn Anahtarı bize gizemli bir Londra yolculuğuna çağırıyor. Karanlık sokaklarda yankılanan ayak seslerine kulak verin. Belki de çözülmeyi bekleyen bir sır, tam da sayfaların arasında saklıdır... Özellikle gizem, tarih ve macera türlerini seven okurlar için gerçek bir hazine. Kitap sadece heyecan dolu bir macera sunmakla kalmıyor, bilimsel merakı, sadakati ve cesareti de ön plana çıkarıyor. 'Bir eczacı olmak için tarif her şeydir.' Ama ya tarifin içinde ölüm varsa? Kitapla Kalın.
Blackthorn AnahtarıKevin Sands · Peta Kitap · 202454 okunma