Kitap Yorumu: Gölge Adam – Sam Holland
Öncelikle, ilk defa duyduğum bir yazar Sam Holland ve yayınevi olunca beklentimi çok yüksek tutmamıştım. Konu aslında polisiye türüne aşina olanlar için çok da farklı değil gibi görünüyor: Ünlü seri katillerin geçmişte işlediği cinayetleri kopyalayarak suç işleyen bir katilin peşine düşüyoruz. Ancak bu sıradan gibi görünen kurgu, yazarın kalemiyle birleşince benden beklediğimden çok daha yüksek bir puan aldı.
Kitap daha ilk sayfadan itibaren beni içine çekti, merakımı her bölümde katlayarak artırdı. Her yeni bölüm, farklı bir bakış açısı sundu; zihnimde yeni sorular ve ihtimaller yarattı. Spoiler vermemek için detaylara girmesem de, bazı sahnelerin oldukça rahatsız edici şekilde betimlendiğini belirtmem gerekir. Eğer hassas ya da kitaplardan kolay etkilenen bir yapınız varsa okurken zorlanabilirsiniz.
Ara ara, katilin çocukluğuna dair yaşadığı travmalara da yer veriliyor. Bu kısımlarda sunulan raporlar ve tutanaklar sayesinde katilin psikolojik altyapısını daha iyi kavrıyoruz. Hikâyenin kurgusu güçlü bir zincir gibi; yazar olay örgüsünü kopukluk yaşamadan, çok akıcı bir şekilde aktarmış. Soluksuz okuduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.
Finale gelirken bazı şeylerden şüphelenmiş olsam da, tahminlerimin yalnızca bir kısmı tuttu. Polisiye, gerilim ve korku türlerini seven biriyseniz bu kitaba mutlaka şans vermelisiniz. Okuma sürecim boyunca beni gerçek hayattan koparıp içine çekmeyi başaran güçlü bir eser oldu.
Keyifli okumalar dilerim.