Kitap yorumum
2025 48. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2025 00:00
DORİAN GRAY'İN POTRESİ Dorian Gary'in Potresi kitabının yorumuyla sizlerleyim. Oscar Wilde'nin uzun zamandır okumak istediğim bu harika eserini nihayet okudum. Anlatımı, kurgusu ve işleyişi muhteşemdi. Lord Henry karakterini pek sevemedim. Dorioan ve Ressam Basil karakterleri ise fovarilerim olduğu kesin. Dorian Gary'in Potresi kitabından bahsedecek olursam; Oscar Wilde'in yayımlanmış tek romanıdır. Kendisi yerine tuvaldeki portresinin yaşlanmasını dileyen ve bu dileği gerçekleşince yoldan çıkıp yozlaşan haz ve güzellik tutkunu yakışıklı bir adamı konu almaktadır. İlk kez 1891 yılında okuyucusu ile buldu. Wilde, Victoria Dönemi'nde edebi zekâsı, ince alaycılığı ve sıradışı yaşantısıyla 19. yüzyıl estetizm hareketinin Britanya'daki. En tanınmış temsilcisi haline geldi. Şiir öykü ve oyunlarının yanı sıra Oscar Wilde, Dorian Gary'in Potresi sayesinde Dünya çapında tanınan bir yazar oldu. Victoria Dönemi'nin katı ahlak kuralları nedeniyle eser bir dönem yasaklanmıştı. Bu sebepten ötürü de Oscar Wilde iki yıl hapis yattığı bilinmektedir. Dorian Gary'in Potresi, yazarın yayımlanan tek romanıdır. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar #neokudum #okudumbitti #kitapyorumu #bookstagram #keşfet #öneçıkar #dünyaklasikleriokuyorum #erdeminkitapligi #doriangrayinpotresi #oscarwilde #türkiyeişbankasıkültüryayınları #sayfa258
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · İş Bankası Yayınları · 202199,1bin okunma