2025 301. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2025 00:00
"LANETLİ KALP II" "Ben hiçbirinizin ne elinde ne ayağında ne de boynunda bir zincir göremiyorum. Bütün zincirler kafanızda ve kalbinizde." Kendini yalnız, güçsüz ve duygularından kopmuş hisseden küçük bir yüreğin sessiz çığlığını duyabiliyor musunuz? Eğer cevabınız “evet”se, o zaman sizi kalbin en derin sancılarına ve boyutlar arası fantastik bir maceraya davet ediyoruz. Çünkü “Lanetli Kalp: Boyutların Ardında”, yalnızca bir hikâye değil — aynı zamanda yeniden sevebilmenin, hissedebilmenin ve yaşam enerjisini bulabilmenin destansı bir arayışı… Çise, karanlık varlık Sur’et tarafından tüketilen yaşam enerjisiyle içten içe solan bir çocuk. Küçük kalbinde sakladığı aşkın sıcaklığı, paylaşamadığı duyguların çaresizliğinde her gün biraz daha külleniyor. Ancak her şey bitmiş değil. Kalbini yeniden canlandıracak, içinde sıkışıp kalan duyguları serbest bırakacak köstekli saati bulmak zorunda. Çünkü sadece o saat, Çise’nin kalbindeki laneti kaldırabilecek güce sahip. Çise’nin macerası, zamanı yöneten gizemli varlık Efendi Krono ile yüzleştiği bir zaman yolculuğunu da içeriyor. Bu yolculuk, yalnızca fiziksel değil; duygusal bir hesaplaşma da. Geçmişin karanlık köşelerinde saklı gerçeklerle yüzleşmek, Çise’nin büyümesine ve kendi iç ışığını yeniden keşfetmesine yardımcı oluyor. Bu serüvende yalnız değil elbette. Ona eşlik eden iki gizemli yol arkadaşıyla birlikte, renkli ve büyü dolu Oyuncak Dünyası'nın kapılarını aralıyor. Burası, hayal gücünün gerçeklik kadar güçlü olduğu; her oyuncağın kendi hikâyesini anlattığı bir dünya. Ama burada bile tehlike Çise’nin peşini bırakmıyor. Çünkü Aether’i — yani yaşam veren nefesi — ele geçirmek kolay değil. Bu kitapta zaman, yalnızca akan bir çizgi değil; yönetilen, çarpıtılan, hatta kişisel bir düşmana dönüşebilen bir olgu olarak karşımıza çıkıyor. Efendi Krono karakteriyle birlikte zaman kavramı âdeta bir metafor olarak işleniyor: geçmişe sıkışmış duygular, pişmanlıklar, söyleyemediklerimiz ve kabullenemediklerimiz. Sadece bir macera değil; sevginin, cesaretin ve duygularla yeniden bağ kurmanın hikâyesi. Çise’nin hikâyesi, bizlere şu soruyu yöneltiyor: Sevmek için ne kadar ileri gidebilirsin? Ve hissedebilmek için neleri feda edersin? Eğer duyguların büyülü bir anlatımla harmanlandığı, çok boyutlu evrenlerde geçen sürükleyici bir hikâye arıyorsanız, bu kitap tam size göre. Kitapla Kalın.
Lanetli Kalp IIOytun Demir · Perseus Yayınları · 017 okunma