2025 40. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 21:10
Merhaba arkadaşlar. My Son The Murderer, Katil Oğlum anlamına gelen, dilimize Kabahat Benimdi şeklinde çevrilen bir roman. Peter Duluth ise Agatha’nın Poirot’u neyse; Gardner’in Perry Mason’u, Doyle’nin Sherlock’u neyse yazar için de o. Mesele bunların ne kadar ünlü, ilgi çekici veya okuyucu için ne anlama geldiği de değil. Bu yazarların bir prensibi, bir tarzı var ve kendi tarzlarında bir karakter oluşturarak onlar özelinde hikayeler meydana getirmişler. Peter Duluth da tam olarak böyle bir karakter. Bir yayınevi sahibinin de aynı zamanda oğlu olur kendisi. Kitapta da ağırlıkta olarak Duluth, Sheldon ve Leighton ailelerinin karşımıza çıkacağını belirtelim. Hemen bu kitabın konusuna yoğunlaşırsak Jack Duluth ve Ronnie Sheldon karakterleri aynı zamanda ortak olan ailenin büyükleri. İkisi de baba. Jack ve onun oğlu olan Bill biraz araları sıkıntılı olan baba oğul figürleridir. Ronnie ise karşımıza Joan adında çok genç bir kadınla evlenmiş bir adam olarak çıkar. Kadının bu oldukça zengin adamla neden beraber olduğu bellidir. Bill ise babasının arkadaşının genç karısını görür görmez ondan hoşlanır. Kadın da ondan hoşlanacaktır tabi. Devam eden süreçte ise Ronnie karakteri öldürülür. Haliyle aklımıza gençlerin, yaşlı adamı aradan çıkarmak için cinayet işlediği gelir. Bill’in babası Jack ise oğlunun tarafını tutar ve onun katil olmadığını düşünür. Hangi ebeveyn çocuğunun katil olacağını düşünebilir ki zaten. Haklı ve ilginç bir soru ise burada karşımıza çıkacaktır. O soru da neden Peter Duluth’un erkek kardeşi olan Jack Duluth ve onun oğlu Bill Duluth burada kahraman oldu. Tabi bu çok güzel bir soru ancak bu soruyu ben yazarın da düşündüğünü ve bir insanın ailesine olan ihtiyacı bir şekilde anlatmaya çalıştığını, insanın kendi ailesine de güvenemeyecekse kime güveneceğine açıklama getirmeye çalıştığını düşündüm. Ve dürüst olmak gerekirse kitabın sonu bu kadar hızlı gelişmese, yani aksiyon biraz dursa kitap konusunda tamamen olumsuz olurdum ama o son kısım çok iyi ayarlanmış ve önceki kısmın durağanlıklarının önüne geçmiş. Çünkü bu kitapta bir karakter derinliği de yok ve olmadığı için de biraz etkileyicilik konusunda sınıfta kalıyor. Hepsi bu kadar. İncelemeler: #53756710 #277844934 #278918676 Okumalar: Ağdaki Adam Donjuan İki Karılı Adam Kabahat Benimdi Hepimize iyi okumalar dilerim..
Kabahat BenimdiPatrick Quentin · Akba Yayınları · 19676 okunma