···Okunma: 29 Temmuz 2025 01:13 Ne okursam okuyayım, ne izlersem izleyeyim. Kitapları ayrı, filmleri ayrı bir şekilde gönlümde taht kurmuş olan o seri...
Artık ilk kitabını kaçıncı kez okuduğumu sayamıyorum, ona rağmen her defasında farklı bir ayrıntı yakalıyorum. Kitabı okuduktan sonra ya ben iyi ki tekrar okumuşum dedim. Unuttuğum o kadar fazla şey var ki...Kitabı okurken annem artık dedi ki, kaçıncı kez okuyorsun? Bende bilmiyorum anne. Bir an önce yeniden bitirmem lazım seriyi, tabii vakit bulabilirsem.
İncelemede, konudan da, olaylardan da bahsetmeyeceğim çünkü yıl olmuş 2025.
Öncelikle ben kesinlikle Harry'nin kötü bir ana karakter olduğunu düşünmüyorum. Hele altın üçlüde sadece Hermione'nin bir şeyler başardığına inanıyorsanız, sadece filmleri izlemişsinizdir. Çünkü filmler de Harry gerçekten de, pek bir işe yaramıyor.
Karakterleri, evreni her şeyi çok özlemişim.
(Daha Zümrüdüanka Yoldaşlığını izleyeli bir ay olmadı.)
Demem o ki, seriyi hâlâ okumadıysanız; zahmet olmazsa okuyun lütfen artık. Çocuk kitabı olduğunu da asla düşünmüyorum, hele son kitaplar asla bir çocuk kitabı olamaz.
Kitabı okuduğumda yine ve yeniden aynı duyguları hissedebilmek... Yuvama geri döndüm artık ve bir süre çıkamayacağım sanırım.
Harry Potter benim için çok ayrı bir seri, bir yaşam felsefesi.
Bir de küçük bir not eklemek istiyorum çeviriyle alakalı. Daha önce okuduğumda küçük yaşta olduğumdan olsa gerek çevirisi hiç dikkatimi çekmemişti ama çevirisi gerçekten çok güzeldi, özellikle Türkçe'si varken dilimize yerleşmiş arapça sözcüklerin vs. kullanılmaması hoşuma gitti. Kitaplarda buna genelde dikkat ederim. En basitinden 'ad' mı demiş 'isim' mi? Bu pek kitapla alakalı değildi ama hoşuma gittiğinden belirtmek istedim.
Son söz
Lütfen okur musunuz artık?