2025 14. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2025 13:02
Çocuğunu denizde kaybeden bir babadan ve denizin çocuk vereceği bir babanın hikayesini bizlere sunuyor Livaneli. Ege kasabasında geçen bir hikaye, bolca deniz bolca kahır, bolca acı dolu... Livaneli'nin kalemini bilenler bilir, su gibi akıp gidiyor roman. Zaten epey ince, zamanınız varsa birgün de bile bitirebilirsiniz. Kitabımızda baş karakterlerimiz Mustafa ve Mesude'nin hikayesini dinliyoruz kendi ağızlarından. Kısaca özet geçecek olursak; Mustafa balıkçılık yapan ve balıkçılıkla geçinen bir ailenin reisi, Mesude ise o ailenin hanımı. Birde çocukları var ki... Asıl hikaye orası zaten, bu spoilere girmez çünkü kitap bunun üzerine kurulu. Birgün Mustafa ile çocuğu denize açıldıklarında çocuğu deniz yutuyor ve Mustafa o günden sonra bir daha kendini affedemiyor. Mesudeye davranışı arkadaşlarına davranışı değişiyor. Ama birgün denize açıldığında başına bir şey gelene dek. Aslında o olaydan sonra kitabımız daha da heyecanlanıyor, hadi bir sayfa sonra ne olacak şimdi nasıl gidiyor derken kitabın sayfalarını nasıl çevirdiğimi hatırlayamıyorum. Tavsiye eder misin? sorusuna, kesinlikle tavsiye ederim diyorum.
Balıkçı ve OğluZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 202436,5bin okunma
❤️❤️❤️