Küçük yaşta annesi ve ablası tarafından terk edilmiş ve sıcak bir aile ortamından mahrum büyümüş 15 yaşındaki Kafka Tamura, babasının korkunç kehanetinden kaçmak için evi terk eder. Ancak aslında tam da kaçtığı kehaneti gerçekleştirmek üzere yollara düştüğünün farkında değildir.
Diğer taraftan yıllar önce başarılı ilkokul öğrencisi Nagata, ormanda mantar toplarken, talihsiz bir olay yaşar ve ömrü boyunca bu talihsizlik yakasını bırakmaz. Öyle ki okuma yazmayı dahi bilmez hale gelir nihayetinde ailesi ve toplum tarafından yalnızlaştırılır. Ancak en yakın dostları kedilerdir çünkü onlarla konuşabilmektedir.
Bu iki kahramanın yollarının kesişme hikayesi aslında bu eser. Yolculukları boyunca başlarından geçen absürt olaylara bir anlam vermeye çalışmazlar çünkü büyülü gerçeklik bunu gerektirir.
Kitaptaki ensest birliktelikler ve cinayet sahneler okurken beni fazlasıyla rahatsız etti. Öyle ki okumaya ara vermek zorunda hissettim kendimi.
Bunun dışında oldukça kalın görünen bu eser , her bir bölümü en heyecanlı noktada sonlandığı için oldukça sürükleyici ve akıcı.
Kitap ardında birçok soru işareti bırakakarak bana veda etti. Belki de yazarımız böyle olmasını istedi. O zaman bize de düşünmeye devam etmek düşüyor.
Sahilde KafkaHaruki Murakami
Sahilde KafkaHaruki Murakami · Doğan Kitap · 202012,1bin okunma