"Hayatta diğer her şeyi sıradan kılacak kadar çarpıcı olan çok az farkındalık anı vardır, Fakat bu anlar sizi şaşırtır ve hayatı da heyecan verici, merak dolu bir hâle sokar."
Diyor yazar. İlk dikkatimi çeken bu cümle oldu. Sıkça söylediğimi biliyorsunuz ama yine de söyleyeceğim; bazı kitapların gerçekten okunma zamanı vardır. Bu kitabı bana - Kadim dostum oldu artık Sevgicanım önermişti. Çok beğeneceksin demişti. Daha ilk bölümü okur okumaz ona haklıymışsın dedim.
Bibliyoterapi, kısa öz olarak kitaplarla terapi anlamına geliyor ancak sadece bundan ibaret değil bu kitap. Ve okurken ben hiç bilmeden, yıllar önce bu terapiyi kendime yaptığımı ve şimdilerde gördüğünüz üzere alışkanlık haline geldiğini fark ettim.
Hatta ve hatta terapi adımlarını, işleyişini bile doğal olarak yaptığımı fark ettim. Gerçek dünyadan kaçıp kitaplara sığındım, derken abartmıyor aksine kendimi iyileştirmeye çalışıyormuşum.
Size detayları anlatmaya bu yazı alanı yetmez. Ama kesinlikle kitap okumayı seven her okurun okuması gerektiğini düşünüyorum. Görselin yanına eklediğim diğer görseller bir test anladığınız üzere. Sonuca şaşırmadım tabii. Hatta test maddeleri de sanki benim için özellikle mi belirtildi bunlar, dedirtti.
Elbette sadece bunlar yok. Nasıl okuyoruz ve nasıl okuruz, sorularına cevaplar da var. Hatta terapide kullanılan basılı eserler ve neden kullanıldığına dair açıklamalar da var. Tabii siz sadece roman olarak düşünmeyin. Şiir hatta çizgiroman bile terapide kullanılabiliyor.
Bu kitap benim hem kendi kişisel gelişimim hem de yazarlığım için iyi bir #araştırmainceleme kitabı oldu. Size #kişiselgelişim olabilir, beni alakadar etmez. Haberiniz olsun, yine haklıymışım; her kitapta öğrenilecek bir şeyler vardır lafımı bu kitap bizzat doğruluyor.
Bu kitap bana harika bir fikir verdi ve bu fikri yakında uygulayacağım, etkinlik olarak paylaşacağım.
Ah son olarak ÇEVİRMEN VE EDİTÖRE çok selamlar! Elinize sağlık
Epope dehşet ve ibretle tavsiye eder!