erge

@erge_
2025 36. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2025 16:48
Arkadaşlar hayat bitti… Hem serinin kendisi uzun olunca hem de benim okuma hızım biraz düşünce, aylarca bu seriyle birlikte yaşadım desem yeridir. Hiç şikayetçi değilim. Sanki her gün uğradığım bir arkadaş grubum varmış ya da 5 dakika bile olsa açıp izlediğim bir dizim varmış gibi hissediyordum. Şimdi ise büyük bir boşluğa düştüm o sebeple... Sarah’ın kalemini hep çok beğeniyordum ama bu seride, özellikle de 5. kitap ve sonrası inanılmaz iyiydi. Bu kitap özelinde konuşmam gerekirse; 960 sayfa boyunca bir an bile sıkılmadım. İnanması güç ama gerçekten öyle. Kül Krallığı bence her duygunun zirvede hissedildiği, inişli ve çıkışlı değil, bolca çıkışlı :D her şeyin çok güzel bir şekilde derlenip toplandığı, kusursuz bir final kitabı olmuş. Evet, aklımda hâlâ soru işareti olarak kalan noktalar var. Ama ya Sarah’ın başka planları var ya da bazı karakterlerin bilinçli olarak gölgede kalmasını istedi... Onu zaman gösterecek. Kalbimi paramparça eden detayların yanında, kitapta yorgunluğu, tükenmişliği ve ideali uğruna direnmeyi sonuna kadar hissettim. Bu gerçekten takdir edilmesi gereken bir şey bence... Daha önce "karakter" üzerinden bu denli bir yorgunluk hissettiğimi hatırlamıyorum çünkü. Ve gelelim değinmeden duramayacağım asıl noktaya… Bu serideki KADINLAR! Sarah’ın diğer serileri de dahil olmak üzere, fantastiklerde kadın karakterleri sevsem bile favorilerim genelde erkekler olurdu. (şaşırmadık ahaha) Ama bu seride yemin ederim kadınlar bambaşka. Hiçbiri yan karakter gibi hissettirmiyor. Geçmişlerini öğreniyor, gelişimlerine şahit oluyor ve her birine ayrı hayran kalıyoruz... Yine de bir favori seçecek olsam Manon derdim. Aelin özür dilerim. Son kitap olduğu için biraz genel konuşmuş oldum farkındayım. Bu sefer böyle olsun. İçimden geldi. Eğer fantastik seviyorsanız ve hâlâ bu seriye başlamadıysanız, hiç vakit kaybetmeyin. [ Not: Dex'in seri boyunca o kadar yazım yanlışı vardı ki... Kitaplar kaçıncı baskısına girmiş ama hiçbiri mi görülmemiş akıl alır gibi değil. Normalde pek takılmam ama karakter isimlerinin dahi çokça karıştırıldığı yerler vardı. Konuşmaların gidişatına göre kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Bize eğlence olsun diye yapmışlar herhalde (!) ]
Kül KrallığıSarah J. Maas · Dex Kitap · 20201,441 okunma