Hoşunuza giden, manasını ilginç bulduğunuz, harfler arasındaki ahengini beğendiğiniz, düşünce dünyanızı genişlettiğine inandığınız, şu kelimeyi de günlük kullanım arasına katsak her şey daha güzel olur, tadından yenmezdi dediğiniz kelimeleri, manalarıyla birlikte yorum olarak yazar mısınız? Tabi bunca şeye uğramadan yeni öğrendiğiniz rastgele bir kelime de olur.
34,2bin Gösterim
Vallah uzun zamandır birisinden mi duydum bilmiyorum ama bilinçaltıma "tırşik" diye bir kelime işlemiş. Bende bunu yıllarca küfür zannedip sinirlendikçe millete söylüyordum. Meğerse bitki ismiymiş 😀
YağmurYağmur bende doğuluyum hanımefendi. Bir kelimeyi yanlış biliyorum diye zorbalayan doğulu olmadı hiç. Mesela bizde de üzerlik otu var.
Bir kelime de Nedamet'den olsun. Arapça "seher" den türemiş; Sâhir. Anlamı: Gece uyanık duran, geceleri uyuyamayan. Mehmet Akif'in bir şiirinde geçer; O semâlar kadar bülend-cebin İki şeb-zinde-dâr gözlerinin Parlıyor in’itâf-ı nûruyle Necm-i sâhirde sâkin bir hâle ..
Yakuphan
Hulüvv-i Zihn: Hulüv, boşluk demek. Hulüvv-i zihin, “Zi­hin boşlu­ğu” demektir. Bir kim­se­nin söy­le­nen şe­ye zihnin­de ona ait bir bil­gi ol­ma­dı­ğı için inan­ma­sı.
Yakuphan
kelime seçimleriniz nurullah genç sözlüğü gibi olmuş arkadaşlar mskdkdleldl
Yakuphan
İdâre-i Maslahat: Bir şeyi oluruna bırakma, üstünde esaslı şekilde durmadan şöylece idâre ediverme, geçiştirm.
Tafrafuruş Tafra, afra tafra... kibir Furuş... satan Yani yüksekten atan, böbürlenen
Bu yorum görüntülenemiyor