İçerisinde spoiler olabilir ama olacak noktaya uyarı girerim
2025 8. kitabı
Uzun zamandır kitap okumakta zorluk yaşayan birisi olarak bu kitap bana fazlasıyla iyi geldi. Okuduğum hiçbir kitabın konusuna benzemiyor ve içerisindeki çeşitliliğiyle okuyucuyu içine çekiyordu. Kitaba 10’dan fazla bir puan verebilecek olsam verebileceğim en yüksek puanı verirdim. Fazlaca yüksek puan veren birisiyim ama bu kitap gerçekten hak etti. Şimdi incelememe geçecek olursaaak… Kitabın içerisindeki kütüphaneler iblisler ve büyücüler çok güzel kurgulanmıştı. Daha önce konuşabilen ve canavara dönüşebilen kitapların olduğu bir kurgu daha okumamıştım. Üstüne üstlük bu kitapları muhafaza eden insanların kitapların yazarlarına bu kadar düşman olması da akışta kafa karıştıran ve hayatın çelişkilerini içeren şeylerden birisiydi bence. İlk etapta büyücülerden bu kadar nefret edilmesinin ardında gerçekten de çok kötü insanlar olmasının yattığını düşünmüştüm ama Nathanielı okudukça Elisabethle beraber onların aslında sanıldığı kadar kötü olmadıklarını gördük. (Bazıları hariç) Elisabeth de okuduğum en zeki kadın karakterlerden birisiydi onu çok sevdim. Bence kitap konusuna bakılmadan okunulması gereken bir kitap. SPOİLERLI KISIM Ben konusunu okumadan başladığım için Silasın iblis olduğunu ve kitapta iblislerin olduğunu bilmiyordum. Bu yüzden kitap beni kendisine daha fazla çekti. Benzersiz konusu da üzerine tuz biber oldu. Ben açıkcası Silasın sondaki fedakarlığına bayıldım. Silas kitaptaki favori karakterim oldu ama buna rağmen Nathaniel ve Elisabethi de çok seviyorum. Yazar bence karakter yazma konusunda baya başarılı. Daha önce başka bir kurgusunu da okumuş ve beğenmiştim. Elisabethin kitap biti (tam olarak öyle söyleyemesek de) olmasına çok şaşırdım. Kitaplarla bu kadar vakit geçirmiş olması aralarının iyi olmasına bir sebep gibi gelmişti ilk başta ama kitaplar Elisabethle sihirlerini de paylaşmıştı bu tarz bir tropea hiç rastlamadığım için çok hoşuma gitti olan olaylar. Büyük kütüphanedeki kitapların kendini feda etmesi de onların amaçlarından ayrılıp iyiliğe yönlendirdiğini gösteriyordu. Silas gibi SPOİLER BİTTİ Kitabın en sonundaki olay da içime su serpti. Ben kitabı her şeyiyle çok sevdim. (Ashcroft hariç) İblis sistemi olsun, büyücülerin tarihi olsun, kitapların seviyeleri, sistemleri her şeyi çok güzeldi. Gözüm kapalı öneriyorum. Süper bir kitaptı.
Dikenlerin BüyüsüMargaret Rogerson · Ephesus Yayınları · 20241,517 okunma
aybüke y.
Bu arada Nathaniel favori erkek karakterler listelerimde başlara yerleşti