·140 syf.··Beğendi
···Okunma: 02 Ağustos 2025 15:16 İkinci Dünya Savaşı'nın başlarında, dünya savaşından oldukça uzakta, Arjantin'de Polonyalı bir yazar olan Gombrowicz'in tanıklığında sıradışı karakterlerle dolu cümbüşvari bir roman Atlantik Ötesi. Yer yer kendimi bir Fellini filmi izliyormuş gibi hissettim.
Ayrıntı yayınlarından çıkan 140 sayfalık bu baskıda küçük puntolar ve yazarın asıl olaylara dolambaçlı girişi dolayısıyla roman okuruna 200 sayfaymış gibi gelebiliyor.
Romanın ilk çeyreği bittiğinde beklentim ve tatminim oldukça düşüktü ancak kitap bittiğinde memnun kaldım. Ne kadar memnun kaldım dersek başkalarına önerecek kadar memnun kalmadım ama okuduğuma da pişman etmedi diyebilirim.
Kitap okuma yolculuğunun başında, henüz yüz kitaptan az okuma yapmış okurlar için sıkıcı ve keyifsiz gelecektir ama belli sayıda okuma yapmış okurlar için farklı bir lezzet vadediyor.