Ali Hazelwood’un diğer kitapları gibi bu kitapta çok güzeldi. Her kitabında olduğu gibi bu kitapta da ataerkil toplumda kadınların iş hayatını ve zorluklarını anlatmasını beğendim.
İlk sayfalarda Nöromühendislikle ilgili kavramlar, NASA ve Marie Curie hakkında bilgiler kafamı karıştırdı. Kitabın her yerinde Marie Curie ile ilgili bir şey olması bir yerden sonra beni biraz sıktı. Ama okurken alışıyorsunuz.
Kitabımız yanlış anlaşılmalarla başlıyor.
Bee ve Levi, NASA’nın astronotlar için kask tasarlama projesiyle yıllar sonra karşı karşıya gelirler. Bee’nin en çok emin olduğu şey Levi’nin kendisinden nefret etmesidir. Levi ise Bee’nin Tim adındaki nişanlısıyla evlendiğini düşünmektedir.
Yanlış anlaşılmalar eşliğinde projelerini yürütürken Bee aynı zamanta Twitter’da “WhatwouldMarieDo” adlı binlerce takipçili bir hesabı anonim bir şekilde yönetmektedir. Kadınların iş hayatındaki zorluklarını anlattığı ve çözüm aradığı bu sayfada ayrıca lisansüstü eğitim sınavlarının olumsuzluklarını da ortaya koymaktadır. Ama Twitter’da tanıştığı “Shmac” adlı hesabın Levi olduğunu bilmemektedir.
Kitabın gidişatı Aşk Hipotezi kitabına oldukça benziyor. Bee’nin “Biz birlikte olamayız..seninle sadece arkadaşız Levi!” Tripleri kitap boyunca aşırı sinirlenmeme sebep oldu. Adamın evinde kalıyorsun bi zahmet arkadaştan fazlasısın yani.
Aşk Hipotezi ve Şah ve Mat kitabını daha çok beğendiğimi söylemeliyim. Ama bu kitapta karakterlerin etkileşimi çok güzel.
İyi okumalar!