2025 336. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2025 00:00
"2061 BÜYÜK NUH TUFANI" "Her uykunun bir zamanı ve her uyanışın bir vakti vardır Abay. Evrendeki tüm varlıkların, yıldızların, gezegenlerin hatta galaksilerin kendi zaman döngülerinde enerjilerinin tamamlandığı ya da başladığı bir frekans vakti vardır. Bu frekans dilimleri birçok şeye gebedir. Buna var olmak, yok olmak, yeniden başlamak, yeni düzen kurmak da dahil." Dünyanın tarihi yeniden mi yazılıyor? Bildiğimizi sandığımız geçmiş, aslında geleceğe açılan bir kapı olabilir mi? 2061’de gerçekleşen "Büyük Nuh Tufanı", insanlık tarihini yeniden başlatan bir dönüm noktası mıydı, yoksa kıyametin ta kendisi miydi? Eser, 2061 yılında gerçekleşen büyük bir tufan olayını merkezine alıyor. Ancak bu tufan sadece fiziksel bir felaket değil, insanlığın tarihini, inançlarını, bilimsel kabullerini ve toplumsal yapısını alt üst eden bir kırılma anı. Kitapta sıkça vurgulanan fikirlerden biri şu: Bazı sonlar, aslında büyük başlangıçların habercisidir. Son yıllarda tarih, bilim, mitoloji ve ezoterizmin iç içe geçtiği romanlara ilgi giderek artıyor. Ancak bu kitap, alışılmışın çok ötesinde… Zülkarneyn’in Kalkanı’ndan Kailash Dağı’nın içinde saklanan sırlara, Ayasofya’dan Stonehenge’e, Göbeklitepe’den Kapadokya’nın yeraltı şehirlerine uzanan bir yolculukla; sadece dünyayı değil, insanın kendisini de sorgulatan bir anlatı sunuyor bizlere. Aya, Larin, Cem, Miran ve Profesör Paul ile birlikte tarih ve medeniyetlerin gizli sayfalarını aralarken, aynı zamanda geçmişle geleceğin kesişim noktasında büyüleyici bir yolculuğa çıkıyoruz. Başkarakterimiz Aya, doğuştan gelen bir işaretle zaten sıradan biri olmadığını belli ediyor. Küçüklüğünden beri boynunda taşıdığı bu işaret, onun bir “seçilmiş” olduğunun sembolü. Arkeolojiye, tarihe ve antik medeniyetlere olan tutkusu, onu yalnızca akademik olarak değil, kader yolculuğunda da yönlendiriyor. Bir gün karşısına Alaz Bey çıkıyor. Bu tanışma, bir belgesel hazırlığı, evrensel bir sırrın peşine düşülmesinin başlangıcı oluyor. Eserde kahramanlar, kutsal kabul edilen yapılar ve arkeolojik sırlarla örülü bir maceraya atılıyor. Ayasofya’nın derinliklerinden Zerzevan Kalesi’ne, Titus Tünelleri’nden Lut Gölü’ne uzanan bu serüvende, kadim medeniyetlerin birbirine olan bağları çözülüyor. Her bir yapı, evrenin başka bir sırrını açığa çıkarıyor. Göbeklitepe’nin yıldız haritası mı desem? Yoksa Kailash Dağı’ndaki zamansal geçit mi? Her yeni keşif, kitabın temposunu bir adım daha ileri taşıyor. Kurgu, üç farklı yıl etrafında şekilleniyor: 2024, 2039 ve 2061. Her biri farklı bir eşiğe, bir sırrın açığa çıkmasına, bir dönüşümün fitilinin ateşlenmesine işaret ediyor. Bu tarihsel sıçramalar, zamanın doğrusal akmadığı; geçmişin, gelecekle iç içe geçtiği bir evrende gerçekleşiyor. 2039 yılı, kitabın kırılma noktalarından biri. Zülkarneyn’in kalkanı bu tarihle ilişkilendiriliyor. Bilim ve kehanetin iç içe geçtiği bu bölümde, insanlığın yeniden doğuşuna tanıklık ediyoruz. Acaba bu yıl, gerçekten kurtuluşun başlangıcı olabilir miydi? Zülkarneyn’in Kalkanı. Kur’an’da geçen bu figür, burada kozmik bir koruyucu güce dönüşüyor. Bir diğer dikkat çekici unsur ise Kailash Dağı. Roman boyunca buranın sadece bir dağ değil, zamanlar arası geçişin ve başka boyutların kapısı olduğu ima ediliyor. İçinde keşfedilen sır, felsefi boyutunu daha da derinleştiriyor. Roman sadece tarihsel bir kurgu değil, aynı zamanda kuantum fiziğinden çoklu evren teorilerine, galaksiler arası iletişimden antik uygarlıkların evrende bıraktığı izlere kadar pek çok konuyu harmanlıyor. Her satırda, “Acaba bu gerçekten mümkün olabilir mi?” sorusuyla baş başa kalıyorsunuz. Kahramanlar sadece dış dünyayı değil, kendi iç dünyalarını da keşfetmek zorunda kalıyor. Her karakter bir arketipi temsil ediyor: bilgeliği arayan, geçmişin yükünü taşıyan, inançla bilimin sınırında yürüyen, fedakârlıkla dönüşen… Onların yaşadığı yolculuk aslında bizlerin de kendi içsel yolculuğu oluyor. Kitapta geçen “cysborglar” —yani insan benzeri robotlar— bana oldukça tanıdık geldi. Günümüzde yapay zekâ teknolojilerinin geldiği nokta düşünüldüğünde, bu yaratıkların bir gün karşımıza çıkması hiç de uzak bir ihtimal gibi gelmedi. Yazar burada yalnızca kurgu yaratmakla kalmamış, aynı zamanda geleceğe dair ciddi bir uyarı da yapmış. Kitap boyunca sık sık düşündüğüm bir şey oldu: Atlantis gerçekten tamamen yok olmuş olabilir mi? Ya da biz fark etmeden ardında insanlığın geleceğini şekillendirecek miraslar mı bıraktı? Bu uçsuz bucaksız evrende gerçekten yalnız olabilir miyiz? Dünya gerçekten sandığımız gibi bir yer mi? Yoksa her şey yeni başlıyor olabilir mi? Yapay zekâ ürünü içinde insan DNA’sı taşıyan Cyborglar nasıl evrimleşip insanlara tehdit olmaya başladı? Gelişmiş medeniyet Atlantis, “Mu” medeniyeti ile nasıl bağlantılıydı? Zülkarneyn Kalkanı gerçekten bir kurtuluş aracı olabilir miydi? Sonsuzluğa açılan kapı olarak gösterilen Sirius gerçekte var mıydı? Lut Gölü’nde bulunan esrarengiz şey neydi? Piramitler, Göbeklitepe, Ayasofya, Karnak Tapınağı, Zerzevan Kalesi ve Kapadokya yeraltı şehirleri gibi antik yapılar arasında nasıl bir bağ vardı? 2061: Büyük Nuh Tufanı, farklı disiplinleri aynı potada eritmeyi başaran nadir eserlerden. Arkeoloji, astronomi, kutsal metinler, kuantum fiziği ve kadim bilgiler bir araya geldiğinde ortaya çıkan tablo, oldukça büyüleyici. Kutsal kitaplarda geçen tufan anlatılarıyla, antik yapılar arasında kurulan bağlar, bu romanı sadece bir kurgu değil; aynı zamanda düşünsel bir yolculuk haline getiriyor. Eğer siz de taşların ardındaki sırlara meraklıysanız, bu roman size sadece bir hikâye değil, bir düşünme alanı, bir sorgulama zemini sunacak. Belki de asıl sorulması gereken soru şu: Gerçek sandıklarımız mı bizi uyutuyor, yoksa hayal dediklerimiz mi bizi uyandıracak? Hazır olun; çünkü bu kitap bitince, dünyaya aynı gözle bakamayabilirsiniz. Kitapla Kalın.
2061 Büyük Nuh TufanıAslı Kamaz · Tilki Kitap · 202315 okunma