Bekle ve Umut et
2025 85. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2025 11:48
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım) ,intikamın adaletle, affetmenin ise özgürlükle sınandığı bir roman; ama benim için en çok da sabrın nasıl bir zafere dönüşebileceğini gösteren bir hayat anlatısı. Dantès’in haksız yere düşürüldüğü zindandan bir bilgeye, sonra da kudretli bir konta dönüşmesi sadece dışsal bir yükseliş değil, aynı zamanda ruhunun da olgunlaşmasıydı. Kitabı okurken bazen intikamı çok keskin, çok acımasız bulsanız da onun adaletsizliğe karşı sustuğu her yılın, sonunda konuşan bir adalet çığlığına dönüştüğünü hissediyorsunuz. Yine de asıl büyüleyici olan şu: Dantès’in güce kavuştuktan sonra hala içindeki o saf insana, sevme yeteneğine, şefkate ulaşabilmesi… Kitabın sonu beni çok tatmin etti çünkü bir insanın yeniden,üstelik aşkla, hayata tutunabilmesi . Ve bu cümleyle kapandı içimde roman: “Bekle ve umut et.” Çünkü bazen başka bir şey kalmaz, ama bu ikisi bile her şeyi yeniden başlatabilir.
Dünya Klasikleri
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202537,1bin okunma