Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum
2024 12. kitabı
Herkese selamlar Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum kitabını çok beğendim. Serkan Karaismailoğlu kitabında bilimsel bilgileri akıcı bir üslupla yeri geldiğinde espiriler eşliğinde öyle güzel anlatmış ki kitabı elimden düşürmeden büyük bir zevkle okudum. Kitapta genel olarak: bağırsak florasının çeşitliliğinin bağışıklık sistemden tutun insan psikolojisine ve davranışlarına, hatta obeziteye ya da canımızın çektiği yemeklere dahi etki edebileceğinden bahsetmiş.Bağırsak florasının bakteri çeşitliliğini değiştirerek bazı hastalıkların tedavi edilebileceğinden bahsetmiş. Sezeryan doğum ile doğan çocukların normal doğum ile doğan çocuklara göre bağışıklık sistemlerinin daha zayıf olmasının sebeplerini anlatmış. Velhasıl sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam istiyorsak bağırsaklarımıza çok iyi bakalım. Kitaptan bir alıntıyla yazımı noktalıyorum. "Eğer sizde sıklıkla beyniniz ve kalbiniz arasında kalıyorsanız, yapacağınız şey çok basit: Bağırsaklarınızı dinleyin."
Beyinde Ararken Bağırsakta BuldumSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20178,7bin okunma