Şamanizm, Kök Tengri ve Törük
2025 1. kitabı
Tengri Töreliyi korusun ve yüceltsin. Töre vicdanın sesidir. Vicdanının sesini dinleyen herkes Türk’tür. Kök Tengri vicdani bir frekanstır. O, bizim bakışlarımızdır. Onun kutu bizimle olsun. İlk kitabım “Şaman”ı yılların birikimini bir kenara bırakırsak üç senelik bir süreçte yazdım. Bu kitapta Tengricilik dininin felsefesini edebi dil ve kurgudan taviz vermeden anlatmaya çalıştım. Bunu yaparken yer yer destansı şiirlere, ağıtlara, yırlara yer verdim. Kimi zaman düzyazının imkanlarını epik, mitolojik ve fantastik çok katmanlılıkla ve alegoriyle besledim. Modern insanın psikolojik altyapısının mitsel temellerine değinmeye çalıştım. Doğaya, varoluşa, felsefeye ve teolojiye meraklı okurlara şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Duygu ve Düşünce
ŞamanMehmet Canbaz · İkinci Adam Yayınları · 202512 okunma
23bin Gösterim
Mehmet Canbaz
Hocam değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Ses benzerliği olabilir diye düşünüyorum
Mehmet Canbaz Kitabınızı okumadım emek emek verip araştırıp Türk’ü,Şamanlığı yazmışsınız tebrik ederim.Yorum yapmadan önce bir hususu belirtmek istiyorum.Türk Töreli demektir diyorsunuz Töre kelimesinin Tevrat kelimesi ile aynı olduğunu biliyorsunuzdur.Hakasya Türklerinden türemiş olabilir mi? Et Tevra(t) التوارة arapça tevrat ~ تورات Osmanlıca Aslında sondaki t yuvarlak müennes t esidir okunmayabilir. Töre توره