tekrar tekrar okunmalı
2025 29. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2025 08:56
Karanlığa Bakan O Büyük Aydının Kaleminden Nefis Bir Deneyim! Bu Ülke, okuduğum ilk Cemil Meriç eseri. Bu eseri nasıl incelerim bilmiyorum. Eser bana çok farklı bir duygu ve zihin bıraktı geride , ne desem yetersiz kalacakmış gibi hissedşyorum. İlk başta cümlelerini anlamak için birkaç defa okuyordum, okuyamayacağımı düşünmüştüm ancak öyle bir açılıyor içine çekiyor ki sizi... İçerik çok zengin: pek çok yazar, kitap, belki yarısını hiç bilmediğim filozoflar, dergiler... Yarım asırlık bir birikimin iki kapak arasına sığması hayret verici doğrusu. Kitap hem doğu hem batı, ne sol ne sağ. Belki biraz doğu biraz hürriyet. Ve elbette biz: karmaşık, zor . Bir kez okutuyor on kez düşündürüyor. Aceleye gelmeyecek bir eser, tavsiyem yavaşça,sabırla, içinizden istişare edilerek okunması. Sağ, sol, Aydın, cahil, doğu, Batı, tarih, ideoloji, edebiyat, yazar ,kültür, kültüraüzlük... Değindiği her ayrımın - katılın ya da katılmayın - iç içe ve gereksiz oluşu, bambaşka bir açıdan ele alınışı ele aldığı her konuda ufkunuzu genişletecektir eminim. Tadı damağımda kaldı on kez olsa yine okurum . Okuyun okutun. Bu Ülke Cemil Meriç
Bu ÜlkeCemil Meriç · İletişim Yayınları · 202425,3bin okunma