2025 66. kitabı
Lars Kepler’in her kitabı bende aynı etkiyi bırakmıyor açıkçası. Bazıları öyle sürükleyici ki sayfaları peş peşe çeviriyorsun, ama bazıları da ne yazık ki vasatın altında kalıyor. Yine de Kum Adam–Lazarus serisi hâlâ açık ara favorim. Bu kitap da onların hemen ardından ikinci sıraya yerleşti diyebilirim. Güzeldi, evet… ama birkaç eleştirim olacak. Çoğumuzun bildiği gibi Lars Kepler aslında tek bir yazar değil; karı koca Alexandra Coelho Ahndoril ile Alexander Ahndoril’in kullandığı bir takma ad. Bu isimle Joona Linna serisini yazmışlar. Ama nedense serinin neredeyse her kitabında bir hipnoz olayı var. “Acaba yazarlardan biri psikolog falan mı?” diye merak edip araştırdım, ama değillermiş. E peki o zaman vakaları hipnozla çözmek de nereden çıktı Allah aşkına? Bu ikili neden bu hipnoz işine bu kadar takmış, hâlâ anlamış değilim. Üstelik diğer kitaplarda da aynı yöntem devam ediyor. Bir polisiyede hipnoz tekniğiyle sonuca ulaşmak bana pek mantıklı gelmiyor. Bu sefer “Neyse, görmezden geleyim” dedim ama bir kere kafama takıldı mı çıkmıyor işte. Kitap ne kadar akıcı olursa olsun, o hipnoz meselesi zihnimde sürekli dönüp durdu. Bunun dışında kitap gerçekten çok iyiydi. Katili tahmin edemedim mesela Hatta son 100 sayfada öyle bir gelişme oldu ki, resmen yüksek sesle “Hadi canım!” bile dedim. Yazarlar bu kitapta kan dondurucu detaylara fazlasıyla yer vermiş. Öyle ki gözümde canlandı resmen, adeta birebir yaşadım diyebilirim. Başta “Bunların kurguya ne katkısı olabilir ki?” diye düşündüğüm bazı anlatımların aslında boşuna yazılmadığını fark ettim. Bu açıdan yazarları taktir ettim. “E, iyi hoş da okunmalı mı?” diye düşünenler olabilir. Bence kesinlikle okuyun, çünkü gerçekten güzeldi. Elbette Hipnoz kısmına takılmadan. Joona Linna Serisi; 1- Hipnozcu 2- İnfaz 3- Ateş Şahidi 4- Kum Adam 5- Tacizci 6- Tavşan Avcısı 7- Lazarus Lazarus, serinin dördüncü kitabı olan Kum Adam'ın devamı. 8- Ayna Adam
Ayna AdamLars Kepler · Doğan Kitap · 202550 okunma