2025 37. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2025 18:04
Mor Bulut, kıyamet sonrası romanların ilk örneklerinden bir tanesidir ve Stephen King'in Mahşer romanına esin kaynağı olmuştur. Konu olarak Adam Jeffson ve bir grup ekip arkadaşıyla birlikte Kuzey Kutbu'na ulaşmayı hedefler. Çıktıkları yolculukta ekiptekilerin başına bir takım olaylar gelir ve Adam Jeffson Kuzey Kutbu'na ulaşan ilk insan olur. Burada güneyden yükselen bir mor bulut görür, bu Bulut şeftali gibi kokmaktadır. Bunun nedeni Siyanojen veya Potasyum ferrosiyanür gibi tehlikeli bir madde olmasından kaynaklanıyor, bu maddelerin detaylarını okumada bana eşlik eden arkadaşlarımdan AlyssaAlyssa daha iyi açıklayacaktır. Bu mor buluttan dolayı insanlık yok olur sadece şans eseri kuzeyin en ucunda bulunan Jeffson kurtulur. Jeffson böylece dünyada bir arayış içine girer; İngiltere, Fransa, Türkiye... Cesetler içinde yavaş yavaş deliliğin eşiğine gelir Jeffson ve böylece hikaye devam eder. Başlarda biraz zayıf bulsam da sayfalar ilerledikçe psikolojik betimlemeler beni içine çekti, bununla birlikte dinler tarihi, mitoloji ve denizcilik kavramlarıyla harmanlanmış güzel bir metin oldu. Dünyada tek başına kalmış bir kişinin yavaş yavaş deliliğin kıyısına geldiği ve iletişimden yoksun kaldığı ânlarda ister istemez "acaba ben olsaydım ne yapardım?" Sorusunu sık sık sordum kendime. Kitapta İstanbul önemli bir role sahip, yazar Türkleri oryantalist bakış açısıyla yazmış olsa da o bölümlerden çok keyif aldım. Bazı mantık hataları beni rahatsız etse de genel olarak keyif aldığım bir kitap oldu. Okumada bana eşlik eden arkadaşlarım AlyssaAlyssa ve GülbenGülben'e teşekkür ederim.
Mor BulutM. P. Shiel · İthaki Yayınları · 202580 okunma
İyi ki okuduk ☁️🌸