"TAŞLI KASABA'NIN HIZ TRENİ VAKASI"
"Bir şeyler mi arıyorsunuz hâlâ?
Yoksa testinden mi kaçtı aranızdan zayıf bir halka?
Güvenli evinize dönmekte özgürsünüz, Ya da gösteriyi bitirmek için parka.
Söz verdiğim çıkış bir sonraki hedefiniz, Ama bedeli var bunun da,
Kapı, biri hariç herkesin geçmesine izin veriyor, Sadece bir Ölü Adam yeterli olacaktır kapıyı açmaya."
Yıl boyunca zihinlerini en zorlu matematik sorularıyla zorlayan Kayra, Destan, Ece, Meriç ve Ali sonunda tatile çıktı! Altıncı sınıfı başarıyla tamamlayan bu beş kafadar, artık dinlenmeyi fazlasıyla hak etti. Planları mı? Elbette bolca eğlenmek, özellikle de Taşlı Kasaba’daki eğlence parkında, en sevdikleri hız trenine tekrar tekrar binmek!
Matematik Dedektifleri olarak geçirdikleri zaman boyunca hem zekâlarını konuşturdular hem de dostluklarının gücünü gösterdiler.
Bu sefer rotalarını bir eğlence parkına çeviren beş kafadar, bol kahkahalı, adrenalin dolu bir gün geçirmeyi planlıyordu. Ama hayat sürprizlerle dolu! En sevdikleri hız treni bir anda tehlikeye girince, işler yine içinden çıkılmaz bir hal aldı. Dedektiflik içgüdüleri devreye girdi ama bu vakada bir şey farklıydı… Tehlike daha büyük, sonuçlar ise çok daha ağırdı.
Bir hız treninin kapanması mı dediniz? Hayır, bu sadece buzdağının görünen kısmıydı. Olayın perde arkasındaki sır perdesi aralandıkça, arkadaşlarımız kendilerini bambaşka bir bilmeceyle karşı karşıya buldu. Ve belki de bu defa çözüm yolunda bir matematik problemi değil, bir veda ihtimali vardı…
Acaba bu dava Matematik Dedektifleri'nin sonu mu olacak?
Yoksa tatil sadece yeni bir başlangıcın habercisi mi?
Beş dedektifin her biri farklı bir özelliği temsil ediyor: merak, çözüm odaklı düşünce, işbirliği, cesaret ve sezgi. Bu çeşitlilik, hem takım dinamiğini güçlendiriyor hem de her bir karakterin okura farklı bir içsel yolculuk sunmasını sağlıyor. Matematiksel zorlukların tad yansıması keyifli bir öğrenim deneyimi sunarken, maceranın temposu ortaokul düzeyine tam uyumlu.
Yazar, matematik problemlerini öyküye doğal bir şekilde entegre ediyor. Problemler, karakterleri birer analizciye dönüştürerek matematiği eğlenceli ve anlamlı hale getiriyor. Bu yaklaşım, genç okuyucuların düşünme becerilerini geliştirirken, öykünün temposunu da düşürmüyor—tam tersine, çözüm odaklı merakı artırıyor.
Eğlence, dostluk, macera, gizem ve biraz da matematikle harmanlanan bu hikâye, genç okurları soluksuz bir serüvene sürüklüyor.
Eğer siz de ipuçlarının peşinden koşmayı, arkadaşlık bağlarını güçlendiren hikâyeleri seviyor ve matematiğin eğlenceli yanını keşfetmek istiyorsanız bu kitabı kaçırmayın.
Kitapla Kalın.